Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αθ. Σαββάκης (ΣΒΒΕ): Η καταχώρηση των εμπορικών σημάτων με το όνομα Μακεδονία

Αθ. Σαββάκης (ΣΒΒΕ): Η καταχώρηση των εμπορικών σημάτων με το όνομα Μακεδονία
Σε κάθε περίπτωση, η αγορά των βαλκανικών χωρών, εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια, έχει πάψει να θεωρείται για τις ελληνικές επιχειρήσεις ξένη αγορά
Από τη δεκαετία του 1990, οι χώρες των Βαλκανίων αποτελούν σημαντικό πεδίο επενδυτικής δραστηριότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, και ειδικά για τις επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος.
Ο ΣΒΒΕ υποστήριξε τότε τη διεθνοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς επίσης και τη διαρκή αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας με το σύνολο των χωρών αυτών.
Μάλιστα, η Ελλάδα, ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε αρκετές από αυτές τις χώρες στην πρώτη πεντάδα των διεθνών επενδυτών.
Σε κάθε περίπτωση, η αγορά των βαλκανικών χωρών, εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια, έχει πάψει να θεωρείται για τις ελληνικές επιχειρήσεις ξένη αγορά.
Η Ελληνική παρουσία, και κυρίως η παρουσία των βορειοελλαδίτικων επιχειρήσεων είναι αξιοσημείωτη στις συγκεκριμένες χώρες και αγορές.
Επιπλέον, η εγγύτητά μας στις χώρες των Βαλκανίων έχει μετατραπεί τα τελευταία είκοσι χρόνια σε συγκριτικό πλεονέκτημα, αφού με τις κατάλληλες δικτυώσεις η εσωτερική αγορά έχει δικτυωθεί και επεκταθεί στην ευρύτερη γειτονιά μας.
Στο πλαίσιο αυτό, και με βάση την πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας – FYROM, ο ΣΒΒΕ έχει υποστηρίξει την προστασία των ελληνικών εμπορικών σημάτων που περιέχουν τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Μάλιστα, σε πρόσφατη έρευνα που διενεργήσαμε στον ΣΒΒΕ διαπιστώσαμε ότι είναι λίγες οι Ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν πανευρωπαϊκά και διεθνώς κατοχυρώσει το εμπορικό τους σήμα για τα προϊόντα τους στα οποία χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία».
Για το λόγο αυτό, ο ΣΒΒΕ υλοποιεί μια νέα αναπτυξιακή πρωτοβουλία.
Συγκεκριμένα προσφέρει την απαραίτητη νομική και διαδικαστική υποστήριξη σε οποιαδήποτε Ελληνική επιχείρηση για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας κατοχύρωσης εμπορικού σήματος που περιέχει τον όρο «Μακεδονία».
Αυτό θα γίνει για κάθε Ελληνική επιχείρηση, και όχι μόνον για επιχειρήσεις με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα, για επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο ανήκουν, και χωρίς βεβαίως αυτές να είναι απαραίτητα μέλη του Συνδέσμου μας.
Επιπλέον, στη νέα αυτή αναπτυξιακή πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ, καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι επιχειρηματικοί φορείς της χώρας, οι Περιφέρειες και κάθε φορέας που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα, ευελπιστώντας ότι τελικά θα έχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα στην τοπική και εθνική ανάπτυξη.
Έτσι θεωρούμε ότι ο ΣΒΒΕ για άλλη μια φορά ενισχύει με άμεσο και πρακτικό τρόπο τις ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις και υποστηρίζει τον στρατηγικό τους προσανατολισμό που είναι η εξωστρεφής δραστηριότητα. Έτσι θεωρούμε ότι ενισχύουμε τη δυναμική τους και την προσπάθειά τους να ενταχθούν τα προϊόντα τους σε διεθνή δίκτυα διανομής, αφού μεγάλο μέρος των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων παράγουν προϊόντα:

- υψηλής ποιότητας,
-  τυποποιημένα,
- ελκυστικά συσκευασμένα

Αθανάσιος Σαββάκης
Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης