Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ο κόσμος θα «μαυρίσει» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - «Ναι» στη διαίρεση Β' Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής

Γεννηματά: Ο κόσμος θα «μαυρίσει» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ  - «Ναι» στη διαίρεση Β' Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής
Σφοδρή επίθεση από την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση
Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» στη Βουλή.
«Τελειώσατε.
Πάρτε το απόφαση.
Όσα κόλπα κι αν κάνετε, όσες κάλπες κι αν στήσετε μαζί, ο κόσμος θα σας βρει και θα σας καταψηφίσει.
Θα σας μαυρίσει.
Τίποτα δεν σας σώζει» ανέφερε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι με την επίμαχη τροπολογία των 16 βουλευτών για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η κυβέρνηση επιδιώκει να προκαλέσει εκλογική σύγχυση, νοθεία μηνυμάτων και αποπροσανατολισμό.
«Όχι στα εκλογομαγειρέματα σας, ναι σε εκλογές εδώ και τώρα» σημείωσε, για να συμπληρώσει: «Όσο επιμένετε στον διχασμό, τόσο εμείς θα αναζητούμε την συννενόηση».
«Το παιχνίδι με τις εκλογές είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτο και ηθικά αδιανόητο.
Παίζετε "εν ου παικτοίς" και σκοντάφτετε, προσπαθώντας να μετρήσετε το κομματικό σας συμφέρον.
Μπερδέψατε και τις Κυριακές.
Φέρνετε τελευταία στιγμή τροπολογίες και αντί για αποκέντρωση προχωρείτε σε νέα συγκέντρωση.
Όλα εργαλειοποιούνται.
Μετά την οικονομία και τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις, την αλόγιστη αντιμετώπιση κρίσιμων εθνικών θεμάτων, παίρνει σειρά η ίδια η Δημοκρατία.
Δείχνετε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ποια είναι η αντίληψη και κυρίως ποια είναι η πρακτική σας για τη λειτουργία του πολιτεύματος, τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι όσα κάνει γίνονται για κομματική σκοπιμότητα.
«Ματαιοπονείτε.
Ούτε την αποχώρησή σας είστε ικανοί να προετοιμάσετε.
Φεύγοντας υπονομεύετε ό,τι δεν είναι σύμφωνο με σας» επισήμανε.
Στρέφοντας τα βέλη της έντονης κριτικής της προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η κ. Γεννηματά τον κατηγόρησε ότι με την πολιτική που ακολουθεί είναι άξιος συνεχιστής της πολιτικής της ΝΔ. «Αξιος-άξιος-άξιος κ. Τσίπρα, από όπου μας παρακολουθείται» πρόσθεσε.
Κριτική, σε ηπιότερους τόνους, άσκησε και στη ΝΔ, λέγοντας ότι βολεύεται και ανταποκρίνεται σε αυτή την τακτική, «να δημιουργήσετε τοξικό κλίμα που υπονομεύει τις προοπτικές της χώρας» ενώ υπογράμμισε ότι ήταν αντίθετη σε κάθε μεταρρύθμιση που έκανε το ΠΑΣΟΚ, είτε με τον Καποδίστρια, είτε με τον Καλλικράτη.
Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «η αυτοδιοίκηση, που θα Επρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας και της στήριξης των πιο αδύναμων, διαλύεται. Γίνεται όμηρος συμφερόντων, τοπικών και όχι μόνο.
Με δική σας ευθύνη και επιλογή.
Ένα σχέδιο που αποβλέπει στον έλεγχο των δήμων και των περιφερειών από μειοψηφίες.
Ένα σχέδιο που οδηγεί στην κυριαρχία της συναλλαγής και των εκβιασμών. Μία επικίνδυνη, ακραία συντηρητική αντίληψη που θέλει πάλι την αυτοδιοίκηση το μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους».
Η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο «Κλεισθένης», και βεβαίως την καθιέρωση της απλής αναλογικής για την εκλογή των οργάνων της τοπικής αυτοδικοίκησης.
Ωστόσο, σημείωσε: «Δεν υπεραμυνόμαστε του σημερινού εκλογικού συστήματος, όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία.
Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε προτάσεις για ένα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό εκλογικό σύστημα.
Όμως, με έναν απαράβατο όρο: Ότι θα εξασφαλιστεί παράλληλα με τη μεγαλύτερη αναλογικότητα και η "κυβερνησιμότητα", η δυνατότητα άσκησης διοίκησης και λήψης αποφάσεων στις περιφέρειες και στους δήμους».
Επίσης, κατέστησε σαφές ότι θα υπερψηφίσει τη διαίρεση της Β' Περιφέρειας Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής: «Πρόκειται για δική μας πρόταση, που απαντά σε απαίτηση των πολιτών και αναγκαιότητα για τη διαφάνεια και την καλύτερη αντιπροσώπευση, το Κίνημα Αλλαγής την ψηφίζει».
Πρόσθεσε ότι είναι εντελώς απαράδεκτο, το ότι δεν έρχεται διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, παλιών και νέων. «Φοβάστε, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, την ψήφο τους.
Ιδίως φοβάστε τους νέους που για να βρουν ελπίδα αναγκάστηκαν να φύγουν.
Η κυβέρνησή σας είναι έκθετη, γι' αυτό και θα πληρώσει το τίμημα» τόνισε η κ. Γεννηματά και κατέληξε: «Λέμε "όχι" στον "Κλεισθένη" του ΣΥΡΙΖΑ, λέμε "ναι" στις μεγάλες αλλαγές, στην αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση.
Είναι σαφές ότι λέμε "όχι" στις αυταρχικές σας μεθοδεύσεις, λέμε "ναι" στη δημοκρατία.
Και είναι ξεκάθαρο, λέμε "όχι" στα εκλογικά σας μαγειρέματα, λέμε "ναι" στις εκλογές εδώ και τώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης