«Χέρι - χέρι» απέναντι στις ολοένα κι εντεινόμενες εμπορικές διαμάχες προχωρούν Γαλλία και Γερμανία

«Χέρι - χέρι» απέναντι στις ολοένα κι εντεινόμενες εμπορικές διαμάχες προχωρούν Γαλλία και Γερμανία
«Χέρι - χέρι» απέναντι στις ολοένα κι εντεινόμενες εμπορικές διαμάχες προχωρούν Γαλλία και Γερμανία
Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Le Maire και ο Γερμανός ομόλογός του,Peter Altmaier διαβεβαίωσαν σήμερα (11/7) ότι θέλουν να προχωρήσουν «χέρι-χέρι» απέναντι στις ολοένα κι εντεινόμενες εμπορικές διαμάχες παγκοσμίως.
«Η Γερμανία και η Γαλλία πάντα προχωρούσαν χέρι-χέρι, στο θέμα του διεθνούς εμπορίου, μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα συνεχίσουν να προχωράνε χέρι-χέρι τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» δήλωσε ο Le Maire κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό ομόλογό του μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο του.
«Ανησυχούμε για τις αμερικανικές αποφάσεις στο θέμα του εμπορίου.
Θεωρούμε ότι η αύξηση των δασμών που αποφάσισε η αμερικανική κυβέρνηση είναι αδικαιολόγητη και αναίτια» υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε την καλύτερη απάντηση: μια απάντηση σθεναρή, μετρημένη και μια απάντηση ενιαία».
«Όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις που θα λάβει ο πρόεδρος των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες, εκτιμάμε, μαζί με τον Peter Altmaier ότι η ευρωπαϊκή απάντηση πρέπει να παραμείνει ενιαία και σθεναρή.
Κανένας δεν θα διχάσει τη Γαλλία και τη Γερμανία και κανείς δεν θα διχάσει τα ευρωπαϊκά κράτη» συνέχισε ο ίδιος.
Αν και αναγνώρισε ότι υπάρχει «ένας αριθμό δυσκολιών προς διευθέτηση στο θέμα του εμπορίου» όπως «το ζήτημα της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας χάλυβα και αλουμινίου» ο Le Maire δήλωσε έτοιμος, με τον Γερμανό ομόλογό του, να εργαστούν με τους «Αμερικανούς φίλους» (τους), όμως «όχι με το πιστόλι στον κρόταφο».
«Στόχος μας είναι να αποφύγουμε, εφόσον είναι δυνατόν, έναν εμπορικό πόλεμο, διότι στο τέλος ενός τέτοιου πολέμου δεν θα υπάρξει νικητής, μονάχα θύματα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και σε παγκόσμιο επίπεδο» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS