Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κόντρα της κυβέρνησης με τον Σαββίδη και το διπλωματικό επεισόδιο με τη Ρωσία - Όλο το χρονικό

Η κόντρα της κυβέρνησης με τον Σαββίδη και το διπλωματικό επεισόδιο με τη Ρωσία - Όλο το χρονικό
Το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών ξέσπασε σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον Ιβάν Σαββίδη είναι στο... κόκκινο
Ήταν πριν από περίπου δύο εβδομάδες όταν η κυβέρνηση εξέδωσε ένα non paper που προκάλεσε πολλά ερωτήματα καθώς άνοιξε μέτωπο με τον επιχειρηματία… Ιβάν Σαββίδη.
Τότε το non paper έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς -τότε- κανείς δεν κατάλαβε για ποιον λόγο η κυβέρνηση να βάλει στο στόχαστρο της ένα επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να έπαιξε μέχρι και τον ρόλο του «λαγού» στον περιβόητο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έναν επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να έχει (ή καλύτερα είχε) πολύ καλές σχέσεις με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο (σσ. είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν παρών στην παραλαβή του «Ε» από τον κ. Σαββίδη).
Ωστόσο, το Μαξίμου δεν έβαλε απλά στο στόχαστρο του τον κ. Σαββίδη αλλά τον… κατέταξε και στην ίδια «κατηγορία» με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη (σσ. η κόντρα του κ. Μαρινάκη με την κυβέρνηση είναι γνωστή).
«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας» αναφερόταν στο εν λόγω non paper.
Σημειώνεται ότι αφορμή γι' αυτό αποτέλεσε η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργο Λαζαρίδη, στον απόηχο της συμφωνίας των Πρεσπών.
Τη σκυτάλη από το Μέγαρο Μαξίμου πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος -μία ημέρα μετά- έκανε λόγο για «επιχειρηματικά συμφέροντα που δέχονται επιρροές από το εξωτερικό και στοχεύουν να ρίξουν την κυβέρνηση».

Σήμερα…

Όλα αυτά συνέβησαν πριν από δύο εβδομάδες.
Σήμερα προέκυψε ακόμα ένα γεγονός που προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα…
Η ελληνική κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών ενώ έχει απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε ακόμα δύο.
Σύμφωνα με ελληνική διπλωματική πηγή που επικαλείται το Reuters, υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή των εν λόγω Ρώσων στις διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας με την πΓΔΜ αλλά και για προσπάθειες χρηματισμού κρατικών αξιωματούχων.
Επί τη ευκαιρία να επισημάνουμε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει το κύμα φυγής στελεχών του κόμματος του, είχε αφήσει υπόνοιες για χρηματισμό βουλευτών του που ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Οι σχέσεις Σαββίδη-Putin

Για την ιστορία θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ομογενής επιχειρηματία από τη Ρωσία, ο οποίος απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια στις 26 Φεβρουαρίου του 2013.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εκλέχθηκε ως βουλευτής της Νομοθετικής Βουλής της Περιφέρειας του Ροστόφ και έδρεψε πολιτικές δάφνες το 2003, όπως και το 2007, όταν εκλέχθηκε με το κόμμα του Putin, Ενιαία Ρωσία, βουλευτής στη Ρωσική Δούμα.
Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας - Ρωσίας λόγω απέλασης - Με αντίποινα απειλεί η Μόσχα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης