Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brookings: Η φτώχεια στη Νιγηρία αυξάνεται με ρυθμό έξι ατόμων ανά λεπτό - Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σε 87 εκατ. ανθρώπους

Brookings: Η φτώχεια στη Νιγηρία αυξάνεται με ρυθμό έξι ατόμων ανά λεπτό - Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σε 87 εκατ. ανθρώπους
Brookings: Η φτώχεια στη Νιγηρία αυξάνεται με ρυθμό έξι ατόμων ανά λεπτό - Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σε 87 εκατ. ανθρώπους
Η Νιγηρία πρόσφατα προσδιορίστηκε ως η φτωχότερη χώρα στον κόσμο, μπροστά από την Ινδία και αυτό παρά τα κέρδη από τις πωλήσεις πετρελαίου.
H Νιγηριανή Πρωτοβουλία για τη Διαφάνεια (Nigerian Extractive Industries Transparency Initiative), όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι η Νιγηρία έχει κερδίσει 484 δισ. δολάρια από το πετρέλαιο τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού αλλά και η κατάσταση των υποδομών της επιδεινώθηκε.
Σύμφωνα με τον οργανισμό, τα κέρδη από το πετρέλαιο ήταν επαρκή για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για ετήσιες επενδύσεις ύψους 15 δισ. δολαρίων για τις υποδομές για τα επόμενα 33 χρόνια, αλλά τα κεφάλαια δεν χρησιμοποιήθηκαν για αυτό το λόγο.



Εν τω μεταξύ, στην τελευταία έκθεσή της για τη φτώχεια, το Ίδρυμα Brookings εκτιμά ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας στη Νιγηρία έχει αυξηθεί σε 87 εκατομμύρια ανθρώπους, έναντι 73 εκατομμυρίων στην Ινδία.



Σύμφωνα με Brookings, η φτώχεια στην Ινδία μειώνεται ενώ στη Νιγηρία αυξάνεται με ρυθμό έξι ατόμων ανά λεπτό.
Επιπλέον, ο συνολικός πληθυσμός της Ινδίας υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο, ενώ η Νιγηρία είναι 198 εκατομμύρια, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι ζουν σε ακραία φτώχεια είναι ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού στην πλούσια σε πετρέλαιο χώρα της Αφρικής.
Το χαμηλότερο ΑΕΠ αποτελεί έναν από τους παράγοντες που αντιπροσωπεύουν την αυξανόμενη φτώχεια παρά τα σημαντικά έσοδα από το πετρέλαιο.
Η Νιγηρία χτυπήθηκε έντονα από την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου το 2014 και η οικονομική της ανάπτυξη επιβραδύνθηκε από 6,3% το αντίστοιχο έτος σε 1,9% για το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Η Νιγηρία μαστίζεται επίσης από πολύ υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας που σίγουρα δεν βοηθούν τα ζητήματα, ούτε και η εκτόπιση πολιτών από την ύπαιθρο στις πόλεις.
Στην πετρελαϊκή καρδιά της χώρας - το Δέλτα του Νίγηρα, το οποίο φιλοξενεί επίσης μερικές από τις φτωχότερες κοινότητες της Νιγηρίας, επιθέσεις σε αγωγούς και κλοπές πετρελαίου - έχουν επίσης συμβάλει στην επιδείνωση μιας ήδη κακής κατάστασης.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης