Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο Δήμο Πάτρας παραχωρήθηκε η πρώην χερσαία ζώνη του λιμανιού

tags :
Στο Δήμο Πάτρας παραχωρήθηκε η πρώην χερσαία ζώνη του λιμανιού
Στο Δήμο Πάτρας παραχωρήθηκε η πρώην χερσαία ζώνη του λιμανιού
Με την τροπολογία 1663/134 που κατατέθηκε χθες 9 Ιουλίου στη Βουλή, στο σ/ν του Υπουργείου Εργασίας, κατοχυρώνεται η δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων της χρήσης της πρώην χερσαίας ζώνης του λιμανιού της πόλης, για 99 χρόνια.
Το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας, με όλα τα ιστορικά κτίρια που υπάρχουν εντός του, θα βρεθεί πλέον στα χέρια του Δήμου προκειμένου να το αξιοποιήσει για κοινωνικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς ή άλλους κοινωφελείς σκοπούς, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Εκπληρώνεται έτσι ένα διαχρονικό, δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο αποτέλεσε και δέσμευση του πρωθυπουργού, σημειώνει η υφυπουργός.
Η πράξη αυτή, βέβαια, είναι μια ακόμα αποτύπωση του προσανατολισμού της κυβέρνησης για απόδοση των δημόσιων χώρων στις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να εκπληρώνονται οι ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, να προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον, αλλά και για να περάσουν αυτοί οι χώροι αλώβητοι στις επόμενες γενιές, χωρίς να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης κοντόφθαλμων συμφερόντων, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης