Τελευταία Νέα
Οικονομία

H Οδύσσεια της Ελλάδας - Μόνο στα χαρτιά η ανάκαμψη της οικονομίας - Ο κίνδυνος νέας κρίσης

H Οδύσσεια της Ελλάδας - Μόνο στα χαρτιά η ανάκαμψη της οικονομίας - Ο κίνδυνος νέας κρίσης
Η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί περισσότερο από το ένα τέταρτο, ενώ έχουν χαθεί θέσεις εργασίας άνω του ενός εκατομμυρίου 
Αν και η Ελλάδα ετοιμάζεται να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο «μνημόνιο», τον Αύγουστο του 2018, ο κίνδυνος να ξεσπάσει νέα κρίση δεν μπορεί αποκλειστεί.
Κι αυτό γιατί, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι μόνο στα χαρτιά, καθώς αν και η λιτότητα μπορεί να οδήγησε σε πλεονάσματα, η πραγματική οικονομία παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.
Η οικονομία έχει συρρικνωθεί περισσότερο από το ένα τέταρτο, έχουν χαθεί άνω του 1 εκατ. θέσεις εργασίας, ενώ χιλιάδες Έλληνες έχουν δει το βιοτικό τους επίπεδο να πέφτει κάτω από το όριο της φτώχειας.
«Καθώς η Ελλάδα προετοιμάζεται για την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο, κάποιοι οικονομολόγοι φοβούνται ότι οι όροι -η επιμήκυνση των δόσεων και όχι η διαγραφή χρέους- θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέα κρίση» σχολιάζει το Bloomberg σε σχετικό δημοσίευμα.
Ειδική αναφορά γίνεται και στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στο καλοκαίρι του 2015, όπου παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο Έλληνας πρωθυπουργός υποχώρησε.
«Από τότε έχει υποκύψει στους ίδιους όρους που είχαν επιβληθεί στους προκατόχους του» τονίζεται.
Πάντως, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ορισμένοι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι οι δανειστές επέμεναν τόσο πολύ στην επιβολή λιτότητας που δεν σκέφτηκαν το πως οι αυξήσεις φόρων και η μείωση των δαπανών θα έπλητταν την οικονομική ανάπτυξη, επιδεινώνοντας το βάρος του χρέους που προσπαθούσαν να ελαφρύνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης