Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Στροφή σε αμυντικές μετοχές – Υποβαθμίζει σε «underweight» την υψηλή τεχνολογία

Morgan Stanley: Στροφή σε αμυντικές μετοχές – Υποβαθμίζει σε «underweight» την υψηλή τεχνολογία
Αρνητική εξέλιξη θεωρεί η Morgan Stanley το γεγονός ότι τα περισσότερα κέρδη του S&P 500 οφείλονται σε μία «χούφτα» τεχνολογικών μετοχών
Στροφή σε αμυντικούς κλάδους συστήνει η Morgan Stanley στους επενδυτές, καθώς θεωρεί ότι το ράλι στις μετοχές υψηλής τεχνολογίας είναι υπερβολικό και μία από τις βασικές αιτίες για την όποια ενίσχυση της Wall Street από την αρχή του έτους έως και σήμερα.
Όπως σημειώνει ο Michael Wilson, αναλυτής του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού ομίλου από την αρχή του έτους έως και τις αρχές Ιουλίου 2018, οι διεθνείς αγορές πέρασαν κάποια σοκ, αλλά αυτά δεν ήταν διευρυμένα, καθώς αφορούσαν πολύ συγκεκριμένες μορφές επενδύσεων, όπως για παράδειγμα τα ιταλικά κρατικά ομόλογα ή τον δείκτη «φόβου» VIX.
Την ίδια ώρα εκτιμάται ότι θα υπάρξει μείωση της ρευστότητας και στην αμερικανική αγορά, κάτι το οποίο είναι, ήδη, εμφανές σε αυτήν της Κίνας.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/china%20financial%20conditions.jpg_0.png?itok=jLiZY-2p

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές, τονίζει ο αναλυτής της Morgan Stanley είναι να εξετάζουν την πορεία των αγορών όχι βάσει των ευρύτερων δεικτών, αλλά εξετάζοντας συγκεκριμένους κλάδους αλλά και μετοχές.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/liquidity%20supernova_5.jpg?itok=PYhcmavs

Ταυτόχρονα αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα κέρδη του S&P 500 από την αρχή του 2018 έως και σήμερα οφείλονται στην πορεία ορισμένων τεχνολογικών μετοχών.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/tech%20performance%20H1%20goldman.jpg

Την ίδια ώρα οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης στις ΗΠΑ ακολουθούν πολύ καλύτερη πορεία αποδόσεων από αυτές υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς οι επενδυτές θεωρούν –κάτι που ισχύει – ότι έχουν χαμηλότερη έκθεση στις όποιες επιπτώσεις ενός εμπορικού πολέμου.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/small%20caps%20outperform.jpg?itok=Cl4G8-4q

Πάντως η Morgan Stanley δεν συμφωνεί με αυτήν την εκτίμηση των επενδυτών και προχωρά σε υποβάθμιση της εκτίμησής της για τις αμερικανικές μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης στις οποίες δίνει πλέον σύσταση «equal weight» από «overweight» που ήταν πριν.
Δεύτερο θύμα είναι οι αμερικανικές τεχνολογικές οι οποίες υποβαθμίζονται σε «underweight» (ουσιαστικά σε προτροπή για πώληση) από «equal weight» που ήταν πριν.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/sector%20flows%20buybacks.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης