Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι εμπορικές ανησυχίες

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street, καθώς υποχωρούν οι εμπορικές ανησυχίες
Με συγκρατημένη άνοδο άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων που είχαν ανακοινωθεί την Παρασκευή για την απασχόληση στις ΗΠΑ
Με συγκρατημένη άνοδο άνοιξαν σήμερα (9/7/2018) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων που είχαν ανακοινωθεί την Παρασκευή για την απασχόληση στις ΗΠΑ, ενώ οι εμπορικές ανησυχίες δείχνουν να μετριάζονται.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,8% στις 24.640 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 2.775 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,7% υψηλότερα στις 7.739 μονάδες.


Οι μετοχές των Facebook, Amazon, Netflix, Alphabet και Apple όλες σημειώνουν άνοδο τουλάχιστον 0,5%, ενώ υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές των τραπεζών, καθοδηγούμενες από τις Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs και J.P. Morgan Chase.
Στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 213.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, περισσότερες από τις προσδοκώμενες.
Η έκθεση βοήθησε στην εκτροπή της προσοχής των επενδυτών από τον εν εξελίξει εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και στους μεγαλύτερους εταίρους τους.
Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ εφάρμοσαν και επίσημα δασμούς ύψους 34 δισ. δολ. σε κινεζικά αγαθά, ενώ το Πεκίνο απάντησε επίσης με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων.
Σημειώνεται ότι οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο κρατούν επί μήνες επιφυλακτικούς τους επενδυτές και περιορισμένα τα κέρδη των αγορών, εν μέσω φόβων σχετικά νε τις επιδράσεις που θα μπορούσαν να έχουν οι δασμοί στα εταιρικά κέρδη.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται και στην έναρξη της περιόδου δημοσίευσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τις Citigroup, J.P. Morgan Chase και Wells Fargo να αναμένεται να ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του 2018.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της FactSet, οι εταιρείες του δείκτη S&P 500 αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση κερδών 20% για το β’ τρίμηνο του έτους.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, μεικτά πρόσημα καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο των στοιχείων της περασμένης εβδομάδας που έδειξαν ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.
Ειδικότερα, περί τις 17:00, το Brent ενισχύεται κατά 0,9% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 77,8 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση 0,1% στα 73,8 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης