Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη +1,3% για Dow Jones, καθώς μετριάζονται οι εμπορικοί φόβοι - Στο +0,92% ο FTSE 100 στο Λονδίνο, παρά την πολιτική κρίση

Κέρδη +1,3% για Dow Jones, καθώς μετριάζονται οι εμπορικοί φόβοι - Στο +0,92% ο FTSE 100 στο Λονδίνο, παρά την πολιτική κρίση
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται και στην έναρξη της περιόδου δημοσίευσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τις Citigroup, J.P. Morgan Chase και Wells Fargo να αναμένεται να ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα 
(upd) Άνοδο καταγράφουν σήμερα (9/7/2018) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων που είχαν ανακοινωθεί την Παρασκευή για την απασχόληση στις ΗΠΑ, ενώ οι εμπορικές ανησυχίες δείχνουν να μετριάζονται.
Περί τις 21:00, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,3% στις 24.763 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,7% στις 2.780 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,6% υψηλότερα στις 7.734 μονάδες.
Οι μετοχές των Facebook, Amazon, Netflix, Alphabet και Apple όλες σημειώνουν άνοδο τουλάχιστον 0,5%, ενώ υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές των τραπεζών, καθοδηγούμενες από τις Bank of America (+3,2%), Citigroup (+2,2%), Goldman Sachs (+2,3%) και J.P. Morgan Chase (+2,7%).
Το ελληνικό ETF GREK ενισχύεται κατά 0,1% στα 9,28 δολ.
Στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 213.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, περισσότερες από τις προσδοκώμενες.
Η έκθεση βοήθησε στην εκτροπή της προσοχής των επενδυτών από τον εν εξελίξει εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και στους μεγαλύτερους εταίρους τους.
Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ εφάρμοσαν και επίσημα δασμούς ύψους 34 δισ. δολ. σε κινεζικά αγαθά, ενώ το Πεκίνο απάντησε επίσης με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων.
Σημειώνεται ότι οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο κρατούν επί μήνες επιφυλακτικούς τους επενδυτές και περιορισμένα τα κέρδη των αγορών, εν μέσω φόβων σχετικά νε τις επιδράσεις που θα μπορούσαν να έχουν οι δασμοί στα εταιρικά κέρδη.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται και στην έναρξη της περιόδου δημοσίευσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τις Citigroup, J.P. Morgan Chase και Wells Fargo να αναμένεται να ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του 2018.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της FactSet, οι εταιρείες του δείκτη S&P 500 αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση κερδών 20% για το β’ τρίμηνο του έτους.

Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές, παρά την πολιτική κρίση στη Βρετανία

Εν τω μεταξύ, με κέρδη έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μετά την παραίτηση σημαντικών μελών της κυβέρνησης.
Στη Βρετανία, την παραίτησή του υπέβαλε αργά χθες ο υπουργός Brexit, David Davis, ενώ σήμερα ακολούθησε ο υπουργός Εξωτερικών, Boris Johnson.
Πάντως, ο FTSE 100 στο Λονδίνο αντέδρασε θετικά στις εξελίξεις, κλείνοντας με άνοδο 0,92% στις 7.687,99 μονάδες.


Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,58% υψηλότερα, στις 384,59 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,38% στις 12.543,89 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,42% στις 5.398,11 μονάδες.
Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 22.033,44 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημείωσε άνοδο 0,22% στις 9.927,00 μονάδες.
Εξάλλου, παρά τις ανησυχίες για Brexit και εμπορικό πόλεμο, τα θετικά στοιχεία της Παρασκευής για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ προκάλεσαν ανακούφιση στις αγορές.
Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η May γνώριζε ότι ετοιμάζεται «ανταρσία» στην κυβέρνηση, ενώ προσπάθησε το τελευταίο διάστημα να εξομαλύνει την κατάσταση.
Κι αυτό διότι η May έχει κατηγορηθεί ότι προσπαθεί να περιορίσει τον ρόλο του κοινοβουλίου, προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες του Brexit.
Ο Davis υπέβαλε την παραίτησή του διότι θεωρεί πως η πολιτική που προωθεί η πρωθυπουργός υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες και το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θα ανακτήσει όντως τις εξουσίες του μετά την αποχώρηση.
Πάντως, σε σημερινές της δηλώσεις, η βρετανίδα πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί πως το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ είναι ανοιχτό.
«Η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί για ένα εύρος πιθανών αποτελεσμάτων, μεταξύ των οποίων και η μη συμφωνία για το Brexit», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την ίδια, είναι ορατός ο κίνδυνος για ένα άτακτο και χωρίς συμφωνία Brexit εάν η ΕΕ συνεχίσει την ίδια τακτική.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Air France KLM σημείωσε άνοδο 6,3%, καθώς η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε υψηλότερους αριθμούς επιβατών για τον Ιούνιο, παρά τις απεργίες.
Από την άλλη, η μετοχή της Renault υποχώρησε κατά 0,5%, εν μέσω ανησυχιών για την εταίρο της Nissan, η οποία παραδέχθηκε ότι παραποιούσε δεδομένα σχετικά με τις εκπομπές καυσαερίων στα ιαπωνικά επιβατικά της οχήματα.

Ισχυρή άνοδος στις αγορές της Ασίας μετά τα κέρδη στη Wall

Σημαντική άνοδο σημείωσαν κατά την έναρξη της εβδομάδας οι ασιατικές αγορές, δεχόμενες ώθηση από τα κέρδη της Παρασκευής (6/7) στη Wall Street, με τους επενδυτές να διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις που αφορούν το εμπόριο.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,21% στις 22.052,18 μονάδες, με τις μετοχές του ηλεκτρονικού κλάδου να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη, καθώς η Sony ενισχύθηκε κατά 4,4% και η Fujitsu κατά 5%.
Ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε κατά την τελευταία της τριμηνιαία έκθεση η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία ανέφερε ότι και οι εννέα περιφέρειες της χώρας είτε ανακάμπτουν είτε επεκτείνονται.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η έκθεση της Bank of Japan, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, «οι εξαγωγές συνεχίζουν να αυξάνονται ως αποτέλεσμα της σταθερής ανάπτυξης στο εξωτερικό», ενώ πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «η αγορά εργασίας συνεχίζει να συσφύγγεται σταθερά και η ιδιωτική κατανάλωση βελτιώνεται».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Τράπεζας, Haruhiko Kuroda, επανέλαβε σήμερα ότι η BoJ θα διατηρήσει την χαλαρή νομισματική πολιτική της έως ότου ο πληθωρισμός πετύχει το στόχο του 2%.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε άνοδο 1,3% στις 28.689 μονάδες.
Σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε «άλμα» 2,47% στις 2.815,11 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα 2,80% στις 9.160,62 μονάδες.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,22% στις 6.286 μονάδες, ενώ ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα κατέγραψε άνοδο 0,57% στις 2.285,80 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με κέρδη 1,05% στις 10.720,28 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης