Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Η οικονομία της Ιαπωνία θα συνεχίζει να αναπτύσσεται - Θα επιμείνουμε στη νομισματική χαλάρωση

Bank of Japan: Η οικονομία της Ιαπωνία θα συνεχίζει να αναπτύσσεται - Θα επιμείνουμε στη νομισματική χαλάρωση
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας τόνισε ότι η εξαγωγές της χώρας αυξάνονται ως αποτέλεσμα της σταθερής ανάπτυξης στο εξωτερικό
Ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε κατά την τελευταία της τριμηνιαία έκθεση η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία ανέφερε ότι και οι εννέα περιφέρειες της χώρας είτε ανακάμπτουν είτε επεκτείνονται.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η έκθεση της Bank of Japan, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα (9/7), «οι εξαγωγές συνεχίζουν να αυξάνονται ως αποτέλεσμα της σταθερής ανάπτυξης στο εξωτερικό», ενώ πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «η αγορά εργασίας συνεχίζει να συσφύγγεται σταθερά και η ιδιωτική κατανάλωση βελτιώνεται».
Η έκθεση της Bank of Japan, η οποία δημοσιεύεται από τα διευθυντικά στελέχη των περιφερειών, αναμένεται να είνα ένα από τα θέματα τα οποία η τράπεζα θα εξετάσει λεπτομερών καά τη διάρκεια της ερχόμενης συνεδρίασης στις 30 και 31 Ιουλίου 2018.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Τράπεζας, Haruhiko Kuroda, επανέλαβε σήμερα ότι η BoJ θα διατηρήσει την χαλαρή νομισματική πολιτική της έως ότου ο πληθωρισμός πετύχει το στόχο του 2%.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η οικονομία της χώρας θα επιταχύνει τον πληθωρισμό προς τον στόχο της Bank of Japan, καθώς το χάσμα παραγωγής βελτιώνεται, ενώ αυξάνονται επίσης και οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές για τον πληθωρισμό.
«Η οικονομία της Ιαπωνίας αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται μετριοπαθώς», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Kuroda κατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας συνάντησης των περιφερειακών διευθυντικών στελεχών της κεντρικής τράπεζας.
Σημειώνεται ότι από το 2016, τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια της χώρας βρίσκονται στο -0,1%, την ίδια στιγμή που η απόδοση του 10ετούς κρατικούς ομολόγου βρίσκεται γύρω στο 0%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης