Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Μειώνονται οι πιθανότητες η Ελλάδα να επιστρέψει στα προγράμματα διάσωσης

tags :
Citigroup: Μειώνονται οι πιθανότητες η Ελλάδα να επιστρέψει στα προγράμματα διάσωσης
Η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους παραμένει αμφισβητήσιμη
Μπορεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους να είναι ακόμη ασαφής, εντούτοις αν αναλογιστεί κανείς την προθυμία των πιστωτών της Ελλάδας, οι οποίοι κατέχουν πάνω από το 80% του ελληνικού χρέους, να τη βοηθήσουν, τότε οι πιθανότητες νέας διάσωσης είναι πολύ μειωμένες.
Αυτό αναφέρει η Citigroup στο σημερινό της σχόλιο, εκτιμώντας ότι η εμπιστοσύη για την Ελλάδα επιστρέφει.
Η βελτίωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών έχει επιστρέψει, επιτρέποντας μια συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους που διευκολύνει την έξοδο της χώρας από μια 8ετή περίοδο διασώσεων και τη μετάβαση στη χρηματοδότηση αγοράς στις 20 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τη Citigroup, η συμφωνία μπορεί ακόμη και να επιτρέψει στην ΕΚΤ να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα QE, αν και μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.
Η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους παραμένει αμφισβητήσιμη, κατά την άποψη της Citigroup.
Ωστόσο, με το 80% του δημόσιου χρέους της Ελλάδας στα επίσημα χέρια, οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να αξιολογούν την ικανότητα της Ελλάδας να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της.
Οι κίνδυνοι για μια πλήρη ελληνική στροφή στις πολιτικές διάσωσης ή για αρνητική στάση απέναντι στην ΕΕ είναι τώρα πολύ μειωμένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης