Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο Cavusoglu μπορεί να λέει ότι θέλει – Καμία συμφωνία παράδοσης των 8

Τζανακόπουλος: Ο Cavusoglu μπορεί να λέει ότι θέλει – Καμία συμφωνία παράδοσης των 8
Η Τουρκία πρέπει να μάθει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, M. Cavusoglu μπορεί να λέει ότι θέλει μια και δεν υπάρχει καμία συμφωνία παράδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος διέψευσε τους ισχυρισμούς του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι «Τσίπρας και Κοτζιάς είχαν δεσμευτεί για την παράδοση τους».
«Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μπορεί να λέει ότι θέλει.
Έχει διαψευσθεί ο συγκεκριμένος ισχυρισμός πάρα πολλές φορές» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας πως οι άνθρωποι που είχαν εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Erdogan δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν μπορεί να το αποφασίσει κανείς άλλος εκτός από τη Δικαιοσύνη.
«Λυπάμαι αλλά η Τουρκία πρέπει να μάθει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, κάτι που δε φαίνεται να κάνει στην περίπτωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος θυμίζοντας ότι μήνες μετά τη σύλληψή τους, ακόμη δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Επιπλέον, ο κ.Τζανακόπουλος κάλεσε την Άγκυρα να επανέλθει στο δρόμο του διεθνούς δικαίου σημειώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, θα καταλήξει πλήρως απομονωμένη στο διεθνές πολιτικό σκηνικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης