Διεθνή

Weidmann (Bundesbank): Χρειαζόμαστε μια πιο ανθεκτική νομισματική ένωση

Weidmann (Bundesbank): Χρειαζόμαστε μια πιο ανθεκτική νομισματική ένωση
Την ανάγκη η Ευρώπη να εργαστεί για μια ισχυρότερη νομισματική ένωση, υπογράμμισε ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας
Την ανάγκη η Ευρώπη να εργαστεί για μια ισχυρότερη νομισματική ένωση, υπογράμμισε σήμερα (5/7/2018) ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank), Jens Weidmann, μιλώντας σε συνέδριο για την εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.
Παράλληλα, ο Weidmann τόνισε ότι είναι βασικό να οικοδομηθεί μια ανθεκτική ένωση ικανή να ανταποκρίνεται γρήγορα στις αλλαγές.
Όπως ανέφερε, από τη δημιουργία του ευρώ, κάθε μέλος της Ευρωζώνης έσπασε το όριο δημόσιο δανεισμού του 3% του ΑΕΠ και ότι μόνο επτά από τα 19 μέλη της νομισματικής ένωσης σέβονται το όριο του χρέους, που ορίζεται στο 60% του ΑΕΠ.
Ο πρόεδρος της Bundesbank ζήτησε, παράλληλα, περισσότερες δημόσιες δαπάνες να κατευθύνονται προς επενδύσεις.
Επιπλέον, ο Weidmann τόνισε ότι «η επιφυλακτικότητα πριν την ταχύτητα» είναι απαραίτητη όταν πρόκειται να ληφθεί απόφαση σχετικά με την εισαγωγή του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασφάλισης Καταθέσεων (EDIS) και την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, «καθώς οι υφιστάμενοι κίνδυνοι των εθνικών τραπεζών δεν μπορούν να ακυρωθούν μέσω του EDIS».
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει μια ενιαία και απλή συνταγή για την εξάλειψη των ελαττωμάτων της ΟΝΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης