Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 9,8% της ΝΔ – Προηγείται με 31% έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 9,8% της ΝΔ – Προηγείται με 31% έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ
Τρίτο το Κίνημα Αλλαγής με 8,9% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,1%
Σαφές προβάδισμα που αγγίζει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις τάσεις της MRB.
Σύμφωνα με την μέτρηση (πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες που έγινε στις 22 με 29 Ιουνίου), η ΝΔ λαμβάνει 31% στην πρόθεση ψήφου έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8,9%, η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΚΚΕ με 5,8%, η Ένωση Κεντρώων με 2,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,8%, η Ελληνική Λύση με 1,1% και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.
«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 3,4% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,8%.
Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ: 7,2% και Λευκό-Άκυρο-Αποχή: 8,6%.



Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 55,4% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,6%.
Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 15,9%.  
Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 5,1% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 3,9%.



Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 36,7%  απαντά η ΝΔ, το 25,3% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 30,3% κανένα κόμμα.
Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 46,9% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και το 26,8% απαντά ΝΔ.
Στο ερώτημα πότε θα θέλετε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 48% απαντά να προκηρυχθούν πρόωρα, το 43,4% να προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019), ενώ στο ερώτημα πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 36,6% απαντά ότι θα προκηρυχθούν πρόωρα, ενώ το 53,6% εκτιμά ότι θα προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019).
Όσον αφορά τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 22,8% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 32,6%.
Κανένας από τους δύο» απαντά το 40,1%.
Σύμφωνα με τη μέτρηση η συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 58,8% ενώ στη ΝΔ το ποσοστό αγγίζει το εκπληκτικό 90,9%.

Δεν θα πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολιτών λέει το 65,2%

Στο ερώτημα αν οι θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο και θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία γενικά, το 65,2% απαντά «Μάλλον όχι-Σίγουρα όχι» και το 25,4% «Σίγουρα Ναι-Μάλλον Ναι», ενώ αν θα υπάρξει βελτίωση και ανακούφιση προσωπικά και για την οικογένειά τους, οι πολίτες απαντούν 65,3% «Μάλλον όχι και σίγουρα όχι» και 24% «Σίγουρα ναι-Μάλλον ναι».
Στις εκτιμήσεις σε σχέση με το οικογενειακό εισόδημα οι πολίτες σε ποσοστό 69% απαντούν ότι ανταποκρίνονται με πολύ μεγάλη δυσκολία ή μόλις που καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ ποσοστό 11,4% δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως ή σχεδόν πλήρως να ανταποκριθεί στις βασικές προσωπικές-οικογενειακές οικονομικές υποχρεώσεις.
Οι πολίτες θεωρούν ότι τα τρία σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: Ανεργία 62,4%, Φορολογικό σύστημα 44,2%, Οικονομική ανάπτυξη 32,6%.
Σε ό,τι αφορά τους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 86,4% απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα».
Το 2% απαντά ότι είναι «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».
Στο ερώτημα, «πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 87,2% απαντά «Πολύ κακή - κακή».



Αρνητικά κρίνει το 68,3% τη συμφωνία των Πρεσπών - Τι λένε για την απόφαση του Eurogroup

Εν τω μεταξύ αρνητικά κρίνει η πλειοψηφία των πολιτών τη συμφωνία των Πρεσπών.
Στο ερώτημα «με βάση αυτά που γνωρίζετε, έχετε ακούσει, έχετε διαβάσει, πώς κρίνετε συνολικά τη Συμφωνία», το 68,3 απαντά «μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά», ενώ το 12,8% «σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά».



Όσον αφορά τη συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίουα και στο ερώτημα εάν «μετά τη λήξη του παρόντος προγράμματος η χώρα θα χρειαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο», το 49,9% απαντά «σίγουρα θα χρειαστεί/ μάλλον θα χρειαστεί», ενώ το 34,6% εκτιμά «μάλλον δεν θα χρειαστεί/σίγουρα δεν θα χρειαστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης