Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μια.. μπουνιά στη μούρη του Seehofer θέλει να ρίξει στέλεχος του SPD - Οργή στους Σοσιαλδημοκράτες

tags :
Μια.. μπουνιά στη μούρη του Seehofer θέλει να ρίξει στέλεχος του SPD - Οργή στους Σοσιαλδημοκράτες
«Εξακολουθούμε να σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να δώσουμε μια μπουνιά στη μούρη του Seehofer», δήλωσε στέλεχος του SPD!
Σφοδρές επικρίσεις δέχεται από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ο ομοσπονδιακός υπουργός Horst Seehofer, εξαιτίας της σκληρής στάσης του στη διαμάχη με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel για τη μεταναστευτική πολιτική.
Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, μπορεί Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) να κατέληξαν σε συμβιβασμό, όμως τώρα είναι η σειρά του SPD, του άλλου κόμματος της κυβέρνησης συνασπισμού να εκφράσει τις επιφυλάξεις του.
Οι Σοσιαλδημοκράτες επιτίθενται κυρίως στον Seehofer.
«Δεν πιστεύω ότι ο Seehofer θα παραμείνει στη θέση του για καιρό.
Το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι υπουργός οφείλεται μόνο στην αδυναμία της Merkel», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Bundestag Thomas Oppermann, στις εφημερίδες του ομίλου Redaktions Netzwerk Deutschland.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Ρηνανίας- Παλατινάτο και επικεφαλής του SPD στην περιοχή Roger Lewwntz, επεσήμανε ότι «ο Seehofer συμπεριφέρεται σαν ένας πολιτικός τζογαδόρος που ενδιαφέρεται κυρίως για το βαυαρικό του εγώ».
Πιο ισχυρή και γλαφυρή ήταν η αντίδραση ενός άλλου στελέχους του SPD το οποίο δήλωσε στην εφημερίδα Welt, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του: «Εξακολουθούμε να σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να δώσουμε μια μπουνιά στη μούρη του Seehofer».
Εξάλλου το SPD αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις και το σχέδιο του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών για τον περιορισμό της μετανάστευσης στη Γερμανία και έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τα κέντρα τράνζιτ στα σύνορα της χώρας για τους αιτούντες άσυλο που έχουν καταγραφεί σε άλλη χώρα της ΕΕ, αν αυτά είναι κλειστά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης