Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Είμαστε απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ

Γεννηματά: Είμαστε απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ
Την έντονη αντίθεσή της στην καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής
Την έντονη αντίθεσή της στην καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, καθιστώντας σαφές ότι είναι «απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».
Ανοίγοντας σήμερα (4/7/2018) την εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την αυτοδιοίκηση, η κ. Γεννηματά πρότεινε τη διεξαγωγή διαλόγου για ένα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό εκλογικό σύστημα, ενώ διαφώνησε και με τη θέση της ΝΔ να παραμείνει το εκλογικό σύστημα για τις εκλογές στις Περιφέρειες και του δήμους ως έχει.
«Σήμερα η αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται από την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
Αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες που αφορούσαν την κοινωνική πολιτική, την πρόνοια, το περιβάλλον.
Και αποδόθηκαν άλλες, χωρίς πόρους, μέσα και προσωπικό», ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.
«Η κυβέρνηση λειτουργεί με την άκρως συντηρητική αντίληψη που θέλει την αυτοδιοίκηση, μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους.
Τώρα φέρνει μια νέα νομοθετική παρέμβαση.
Με κύριο στόχο την αλλαγή του συστήματος εκλογής των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων.
Επιχειρούν να παίξουν παιχνίδια με τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Αισθάνονται την ήττα προ των πυλών», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι το Κίνημα είναι έτοιμο να συζητήσει προτάσεις για ένα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό εκλογικό σύστημα, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι θα εξασφαλιστεί παράλληλα με την μεγαλύτερη αναλογικότητα και η «κυβερνησιμότητα», «η δυνατότητα άσκησης διοίκησης και λήψης αποφάσεων στις Περιφέρειες και στους δήμους».
Όπως υπογράμμισε η κ. Γεννηματά «δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται το εκλογικό σύστημα, ως μηχανισμός χειραγώγησης της λαϊκής βούλησης, ως όργανο μικροκομματικών συναλλαγών, ως μέσο άντλησης κομματικής πελατείας».
«Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, μέσα από την αύξηση της επιρροής μας και την ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών.
Δεν κάνουμε εκπτώσεις σε αρχές και αξίες.
Εμείς ενώνουμε, εκφράζουμε και πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου», συνέχισε η κ. Γεννηματά.
Παράλληλα, η επικεφαλής του Κινήματος παρουσίασε επτά προτάσεις για διάλογο με τους φορείς της αυτοδιοίκησης, ενώ ξεκαθάρισε ότι «στις εκλογές οι δυνάμεις του Κινήματος Αλλαγής θα είναι παρούσες».
Σε κάθε Περιφέρεια, σε όλους τους μεγάλους δήμους, τις πρωτεύουσες των νομών.
Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στο κεντρικό κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κ. Γεννηματά υπερασπίστηκε τα όσα έγιναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει τώρα το επόμενο μεγάλο βήμα.
«Για μας κεντρική δημόσια διοίκηση-Περιφέρειες- δήμοι, αποτελούν τους τρεις ισότιμους πυλώνες του ενιαίου διοικητικού συστήματος της χώρας μας», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης