Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία της Ινδίας

Moody's: Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία της Ινδίας
Moody's: Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία της Ινδίας


Moody's: Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία της Ινδίας


Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's αναφέρει ότι οι συμμετέχοντες που πήραν μέρος σε δημοσκόπησή στη Σιγκαπούρη και τη Βομβάη, θεωρούν τις υψηλές τιμές του πετρελαίου ως τον κύριο κίνδυνο για την οικονομία της Ινδίας, ωστόσο διαφοροποιούνται σημαντικά ως προς το δεύτερο σημαντικό κίνδυνο.
Όταν ρωτήθηκαν για τους κυριότερους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ινδική οικονομία, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες τόνισαν τις υψηλές τιμές του πετρελαίου ως κύριο κίνδυνο, ενώ το 30,3% αυτών στη Σιγκαπούρη επέλεξε τα αυξανόμενα επιτόκια ως τον επόμενο κύριο κίνδυνο και το 23,1% οι εγχώριοι πολιτικοί κίνδυνοι αποτελούν τον δεύτερο κύριο κίνδυνο .
Οι περισσότεροι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η Ινδία δεν θα εκπληρώσει τον δημοσιονομικό στόχο του 3,3% του ΑΕΠ για την οικονομική χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2019.
Μόνο το 23,3% των ερωτηθέντων στη Σιγκαπούρη και το 13,6%  στη Βομβάη εκτιμούν ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι, με το 84,7% των ερωτηθέντων στη Βομβάη και το 76,7% στη Σιγκαπούρη, αναμένοντας κάποια δημοσιονομική ολίσθηση.
Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων τόσο στη Σιγκαπούρη (85,7%) όσο και στη Βομβάη (93,6%) αναφέρει ότι το κρατικό πακέτο  ανακεφαλαιοποίησης για τις τράπεζες είναι ως επί το πλείστον ανεπαρκές για την επίλυση των προκλήσεων φερεγγυότητας.
Παράλληλα, ενώ το 59,6% των συμμετεχόντων στη Βομβάη τονίζει ότι οι τράπεζες δεν θα είναι σε θέση να αντλήσουν κεφάλαια από τις αγορές όπως είχε προγραμματιστεί.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν στη δημοσκόπηση ήταν:

1. Ποιοι είναι οι κύριοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η οικονομία της Ινδίας στο εγγύς μέλλον;
2. Το δημοσιονομικό έλλειμμα για τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2019 πόσο θα είναι;
3. Είναι επαρκές το πακέτο ανακεφαλαιοποίησης INR2,1 τρισ. (32 δισ. δολάρια) για την επίλυση των προκλήσεων φερεγγυότητας των τραπεζών του δημόσιου τομέα;
4. Πόσες τράπεζες του δημόσιου τομέα πρέπει να υπάρχουν στην Ινδία;
5. Σε ποια τμήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος η Fintech θα έχει το σημαντικότερο αποτέλεσμα κατά τα επόμενα δύο χρόνια;
6. Είναι η M & A μια βιώσιμη πιστωτική λύση για τις προκλήσεις φερεγγυότητας που αντιμετωπίζουν οι ινδοί ασφαλιστές;
7. Ποιοι παράγοντες θα οδηγήσουν τους όρους πίστωσης για τις ινδικές επιχειρήσεις κατά τους επόμενους 12-18 μήνες;
8. Θα αυξηθούν οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στο χώρο των υποδομών τους επόμενους 12-18 μήνες;
9. Ποια είναι η προσδοκία σας για τη συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην ινδική εταιρική αγορά ομολόγων σε δολάρια ΗΠΑ για τους επόμενους 12-18 μήνες;
10. Για ποιό βιομηχανικό κλάδο ανησυχείτε περισσότερο τους επόμενους 12-18 μήνες;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης