Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Alpha Trust «Τηλεσκόπιο»: Προβλέψτε την τάση των αγορών για το 3ο τρίμηνο του 2018

tags :
Alpha Trust «Τηλεσκόπιο»: Προβλέψτε την τάση των αγορών για το 3ο τρίμηνο του 2018
Alpha Trust «Τηλεσκόπιο»: Προβλέψτε την τάση των αγορών για το 3ο τρίμηνο του 2018
Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου το «Τηλεσκόπιο» δέχεται ξανά τις προβλέψεις σας στο σύνδεσμο https://www.alphatrust.gr/tileskopio/ για το 3ο τρίμηνο του έτους.
Το «Τηλεσκόπιο» της Alpha Trust θα καταγράψει την τάση των αγορών για τρίτη συνεχόμενη φορά με τη συμμετοχή Επαγγελματιών του Χρηματοπιστωτικού Κλάδου και Ανεξάρτητων Ιδιωτών, τηρώντας την απόλυτη ανωνυμία των συμμετεχόντων.
Με το κλείσιμο του δεύτερου τριμήνου οριστικοποιήθηκε η κατάταξη των συμμετεχόντων για τις δύο κατηγορίες, Επαγγελματίες του Χώρου και Ανεξάρτητοι Ιδιώτες. Οι πρώτοι σε προσέγγιση των προβλέψεων βραβεύτηκαν με ένα Επενδυτικό – Αποταμιευτικό Πρόγραμμα «Ψιλά-Ψηλά» από την Alpha Trust, τριετούς διάρκειας.
Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα και την τάση των αγορών που προέβλεψαν οι συμμετέχοντες σε κάθε κατηγορία, παρατηρούμε πολλές διαφορετικές αλλά και ίδιες προβλέψεις, συγκεκριμένα:
-Για την Απόδοση 10ετούς Ομολόγου ΗΠΑ και οι δύο κατηγορίες συμμετεχόντων προέβλεψαν ακριβώς την αύξηση (+0,12μ.β.), σε αντίθεση με το 10ετές Ομόλογο Γερμανίας που αν και είχαν την ίδια ακριβώς άποψη για την αύξηση (+0,05μ.β.) η απόδοση κινήθηκε πτωτικά (-0,20μ.β.)
-Όσον αφορά τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, οι συμμετέχοντες διατήρησαν την υψηλή τους αισιοδοξία (Επαγγελματίες +25,12% / Ανεξάρτητοι +20,56%) αλλά έπεσαν έξω για άλλη μία φορά (+0,69%)
-Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α. έκλεισε με απώλειες το τρίμηνο (-2,94%) ενώ και οι δύο κατηγορίες συμμετεχόντων είχαν θετικές προσδοκίες (Επαγγελματίες +8,43% / Ανεξάρτητοι +4,33%)
-Ο δείκτης Dow Jones είχε οριακή άνοδο (+0,70%). Οι Επαγγελματίες προέβλεψαν σωστά τη μικρή απόκλιση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (+1,37%), οι Ανεξάρτητοι δεν προέβλεψαν τη θετική τάση (-0,33%)
-Σε αντίθεση, ενώ ο δείκτης Nasdaq αυξήθηκε (+6,33%) οι δύο κατηγορίες συμμετεχόντων προέβλεψαν περίπου την ίδια μείωση (-0,30%)
-Χαρακτηριστικό είναι πως στις 9 από τις 12 αγορές οι συμμετέχοντες είχαν την ίδια άποψη για την τάση και ίδια πρόβλεψη για 3 από αυτές
-ντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η μόνη αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ προβλέψεων Επαγγελματιών και Ανεξαρτήτων είναι στο 10ετές Ομόλογο Ελληνικού Δημοσίου (+0,36%). Συγκεκριμένα, οι Επαγγελματίες προέβλεψαν την τιμή της απόδοσης (-0,32%) σε αντίθεση με τους Ανεξάρτητους που πέτυχαν μόνο την τάση (-0,05μ.β.)
-Το Bitcoin είχε μεγάλη πτώση (-9,43%) αλλά οι προβλέψεις κινήθηκαν πιο συγκρατημένα (Επαγγελματίες -4,36%, Ανεξάρτητοι -2,66%)
-Τέλος, χαρακτηριστικό των συγκρατημένων προβλέψεων που δεν επιβεβαιώθηκαν είναι τα παρακάτω:
-Ισοτιμία Ευρώ/Δολάριο (Μεταβολή -5,38% / Προβλέψεις: Επαγγελματίες +0,85%, Ανεξάρτητοι +3,13%)
-Πετρέλαιο Μπρεντ ($) (Μεταβολή +13,32% / Προβλέψεις: Επαγγελματίες -0,52%, Ανεξάρτητοι +1,74%)
-Χρυσός ($) (Μεταβολή -5,46% / Προβλέψεις: Επαγγελματίες +1,74%, Ανεξάρτητοι +3,04%)

* Στους Πίνακες Αποτελεσμάτων που επισυνάπτονται μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις Επαγγελματιών και Ανεξαρτήτων σε συνδυασμό με τις τιμές κλεισίματος του δευτέρου τριμήνου.

Επισκεφθείτε το «Τηλεσκόπιο» της Alpha Trust
για να προβλέψετε την τάση των αγορών για το 3ο τρίμηνο του 2018 έως και τις 10 Ιουλίου
https://www.alphatrust.gr/tileskopio/

H Alpha Trust στο τέλος του 3ου τριμήνου θα επιβραβεύσει το συμμετέχοντα με τις ακριβέστερες προβλέψεις ανά επαγγελματική κατηγορία, με ένα Επενδυτικό – Αποταμιευτικό Πρόγραμμα «Ψιλά-Ψηλά», καταβάλλοντας σε μηνιαία βάση €50 για 3 έτη.
 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης