Καμμένος: Ξεκάθαρη η θέση μας για το Σκοπιανό – Χωρίς τη συγκατάθεση μας η ΠΓΔΜ δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ

Καμμένος: Ξεκάθαρη η θέση μας για το Σκοπιανό – Χωρίς τη συγκατάθεση μας η ΠΓΔΜ δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ
Όταν η ΠΓΔΜ κάνει εκλογές, δημοψήφισμα και περάσει από τη Βουλή τις συνταγματικές αλλαγές, τότε θα ισχύσει η πρόσκληση του ΝΑΤΟ είπε ο κ.Καμμένος
Την θέση ότι η ΠΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ μόνο αφού πρώτα ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το σχέδιο της συμφωνίας των Πρεσπών διατύπωσε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο δικαίωμα της Ελλάδας να ασκήσει βέτο για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδο, που έκανε λόγο για ασάφειες και σύγχυση που καλλιεργούνται από την κυβέρνηση, ο κ. Καμένος αντέτεινε ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα και ότι χωρίς τη συγκατάθεση της Ελλάδος, η πΓΔΜ δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
«Είναι σαφέστατες οι δηλώσεις τόσο του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ όσο και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που επιβεβαιώνουν ότι, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα και να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια, πρέπει να ολοκληρωθούν συγκεκριμένα βήματα από τη γείτονα χώρα.
Εκλογές, δημοψήφισμα που να είναι θετικό, νέα Βουλή που θα εγκρίνει τις αλλαγές και κύρωση της συμφωνίας στην ΠΓΔΜ και στην Ελλάδα.
Όταν όλα αυτά ολοκληρωθούν θα ισχύσει η πρόσκληση στο ΝΑΤΟ.
Για την συνεκδοχή νέων κρατών στο ΝΑΤΟ υπάρχει η αρχή της ομοφωνίας.
Έστω και ένα κράτος να διαφωνεί δεν μπορεί να ενταχθεί.
Δεν μας υποχρεώνει κανείς να αρνηθούμε και να θέσουμε θέμα για οποιονδήποτε συμμετέχοντα» υποστήριξε ο κ.Καμμένος, επισημαίνοντας πως «οι συζητήσεις για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ έχουν ξεκινήσει επί κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη το 1999»,
«Ωστόσο, πέρασαν 19 χρόνια και δεν κατέληξαν πουθενά» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ.Λοβέρδο είπε πως η θέση των ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρη.
«Να δούμε όταν έρθει η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή για να ψηφιστεί με 180, εσείς τι θα κάνετε» τόνισε ο κ.Καμμένος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS