Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελεσίγραφο από το SPD σε Merkel - Seehofer: Φεύγουμε από την κυβέρνηση αν δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών

tags :
Τελεσίγραφο από το SPD σε Merkel - Seehofer: Φεύγουμε από την κυβέρνηση αν δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ανακοίνωσαν ότι δεν θα παραμείνουν στην κυβέρνηση, εάν εφαρμοστεί το σχέδιό δημιουργίας κλειστών κέντρων για τους πρόσφυγες στα σύνορα της χώρας
Νέα τροπή λαμβάνει το κυβερνητικό «δράμα» στη Γερμανία, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD έστειλαν τελεσίγραφο σε Merkel και Seehofer, απειλώντας με αποχώρηση από την κυβέρνηση συνασπισμού.
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ανακοίνωσαν ότι δεν θα παραμείνουν στην κυβέρνηση, εάν εφαρμοστεί το σχέδιό δημιουργίας κλειστών κέντρων για τους πρόσφυγες στα σύνορα της χώρας, όπως μεταδίδει το DPA.
«Με το SPD (στην κυβέρνηση) δεν πρόκειται να δημιουργηθούν μαζικοί καταυλισμοί όπου οι πρόσφυγες θα κλείνονται επί εβδομάδες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Λαρς Κλίνγκμπαϊλ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
Οι Σοσιαλδημοκράτες δεν έχουν ακόμη εγκρίνει τη συμφωνία.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr, μολονότι αποφεύχθηκε στο... και πέντε η κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, η συμφωνία παραμένει εύθραυστη, καθώς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η στάση την οποία θα τηρήσουν οι Σοσιαλδημοκράτες στη νέα συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Προειδοποίηση Merkel: Καθοριστική για την επιβίωση της ΕΕ η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

O τρόπος που θα αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό ζήτημα στην ΕΕ ενδέχεται να είναι καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση του μπλοκ, προειδοποίησε η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel.
Μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο η Μerkel επεσήμανε ότι η ΕΕ πρέπει να προσφέρει στους κατοίκους της μια ενιαία στάση αναφορικά με τη μετανάστευση, η οποία θα είναι νομικά σωστή και ρεαλιστική προκειμένου να μην τους αποξενώσει.
«Πρέπει να οριστεί ένα σύστημα για κάθε είδους μετανάστευση, ώστε οι άνθρωποι να έχουν την εντύπωση ότι διατηρείται ο νόμος και η τάξη», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση παραλίγο να κοστίσει την καγκελαρία στην Merkel, η οποία έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος για τη διαχείρισή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης