Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Δεν θα κοπούν οι συντάξεις – Δεν χρειάζονται 180 για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

Φίλης: Δεν θα κοπούν οι συντάξεις – Δεν χρειάζονται 180 για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών
Βγαίνουμε από τη δανειακή σύμβαση, θα υπάρχει επιτήρηση αλλά δεν θα είναι σκληρή είπε ο κ. Φίλης
Την εκτίμηση πως οι συντάξεις δεν θα κοπούν από τις αρχές του 2019 όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης μετά και το σχετικό «παράθυρο» που άφησε χθες ο Επίτροπος Pierre Moscovici, ο οποίος υποστήριξε πως το θέμα θα συζητηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
«Η κυβέρνηση πρέπει μετά τον Αύγουστο να το συζητήσει το θέμα των συντάξεων.
Δεν θα κοπούν οι συντάξεις γιατί δεν υπάρχουν οι όροι που επέβαλαν αυτό το μέτρο.
Έχουν βελτιωθεί τα οικονομικά μεγέθη και αυτό είναι το επιχείρημα της κυβέρνησης να ανατρέψει την απόφαση που επέβαλε το ΔΝΤ.
Άκουσα με ελπίδα όσα είπε ο Moscovici γιατί ήταν θετικός.
Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα δεν είναι θέμα του Moscovici  αλλά της κυβέρνησης» υποστήριξε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Φίλης.
Όσον αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Φίλης είπε ότι πρόκειται για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ΠΓΔΜ ενώ σχετικά με το αίτημα του Π. Καμμένου για την κύρωση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή με 180 ψήφους, υποστήριξε πως πρέπει να γίνει ότι προβλέπει το Σύνταγμα.
«Δεν έχουμε εκχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας για να έχουμε ανάγκη για ψήφιση από 180 βουλευτές όπως λέει το Σύνταγμα» είπε ο κ. Φίλης, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας
«Είμαστε σε μεταβατική περίοδο και όλα θα εξεταστούν με νέους όρους.
Είμαστε σε μια νέα πραγματικότητα, όχι με όρους κυβερνητικής αστάθειας μέχρι τις εκλογές που όπως είναι στόχος της κυβέρνησης θα γίνει στο τέλος της 4ετιας» τόνισε ο κ.Φίλης, ο οποίος σχετικά με την πορεία της οικονομίας, υποστήριξε ότι «βγαίνουμε από τη δανειακή σύμβαση, θα υπάρχει επιτήρηση αλλά όχι σκληρή», αν και παραδέχθηκε ότι έχει δυσκολίες η συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης