Επιχειρήσεις

Προβάδισμα Καλλιτσάντση στην μάχη του Ελλάκτωρα, στηρίζει και η Πειραιώς... και τα 2 σενάρια που εξετάζουν οι τράπεζες

Προβάδισμα Καλλιτσάντση στην μάχη του Ελλάκτωρα, στηρίζει και η Πειραιώς... και τα 2 σενάρια που εξετάζουν οι τράπεζες
Με βάση τραπεζίτη ο οποίος συνομιλεί και με τις δύο πλευρές οι αδερφοί Καλλιτσάντση μαζί με τους φίλα προσκείμενους μετόχους ελέγχουν ήδη... το 33% δηλαδή καταστατική μειοψηφία ενώ κοντά βρίσκονται και ο Κούτρας – Μπόμπολας.
Προβάδισμα φαίνεται ότι αποκτάει η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση στην κούρσα ελέγχου του Ελλάκτωρα ενώ μια εκ των 4 συστημικών τραπεζών η Πειραιώς στηρίζει την επιχειρηματική πρωτοβουλία τους.  
Με βάση ενδείξεις και παρ΄ ότι έχει υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Λεωνίδα Μπόμπολα και της διοίκησης της Alpha bank και «συμφωνηθεί» ουδετερότητα είναι πιθανόν να εκδηλωθεί υπέρ συγκεκριμένης πλευράς…και μάλλον όχι υπέρ της πλευράς Μπόμπολα και Κούτρα.
Και ενώ ανακοινώθηκε ότι η πλευρά Καλλιτσάντση αγόρασε το 5,25% της Amber το οποίο έγκαιρα ανέφερε το bankingnews, υπάρχουν συζητήσεις και με το Horizon που ελέγχει το 4,8% του Ελλάκτωρα.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Amber είχε προσεγγίσει και την πλευρά Μπόμπολα και Κούτρα για να πουλήσει χωρίς αποτέλεσμα.
Μπόμπολας 15% και Κούτρας 5,57% φέρονται να αναφέρουν σε ορισμένους κύκλους ότι «θα εμφανίσουν ένα κρυφό ποσοστό υποστηρικτών κοντά στο 8,5% με 9% που θα εκπλήξει».
Με βάση τραπεζίτη ο οποίος συνομιλεί και με τις δύο πλευρές οι αδερφοί Καλλιτσάντση μαζί με τους φίλα προσκείμενους μετόχους ελέγχουν ήδη το 33% δηλαδή καταστατική μειοψηφία ενώ κοντά βρίσκονται και ο Κούτρας – Μπόμπολας.

Τα δύο σενάρια που βλέπουν οι τράπεζες

Οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών βλέπουν ότι ίσως προηγηθούν οι αδερφοί Καλλιτσάντση στην μάχη επικράτησης όμως δεν βλέπουν να τελειώνει αίσια το σήριαλ της μάχης.
Βλέπουν αδιέξοδο, αγωγές και νομική μάχη θέτοντας σε κίνδυνο τις τράπεζες με τα 1,38 δισεκ. δάνεια που έχουν χορηγήσει.
Στο πλαίσιο αυτό μελετούν δύο σενάρια
1)Να προταθεί κοινής αποδοχής διευθύνων σύμβουλος
2)Να βρεθεί επενδυτής που θα αγοράσει τα ποσοστά και των δύο βασικών μετοχικών πόλων.
Οι τράπεζες δεν βλέπουν ότι θα αποδώσει η εμπλοκή Farallon ή Fortress στην μάχη επικράτησης μεταξύ των δύο μετοχικών πόλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης