Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αναβαθμίζει την εκτίμηση για το Brent στα 85 δολάρια λόγω εμπάργκο στο Ιράν

Morgan Stanley: Αναβαθμίζει την εκτίμηση για το Brent στα 85 δολάρια λόγω εμπάργκο στο Ιράν
Η προηγούμενη πρόβλεψη της Morgan Stanley τοποθετούσε το Brent στα 77,5 δολάρια
Αν και κατά τη διάρκεια της σημερινής (3/7) συνεδρίασης η τιμή του μαύρου χρυσού εμφανίζει έντονη μεταβλητότητα, οι αναλυτές της Morgan Stanley εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τη μελλοντική πορεία του, προχωρώντας σε αναβάθμιση της εκτίμησής του για το Brent.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού ομίλου η τιμή του Brent θα φθάσει, εντός του επόμενου 6μήνου, στα 85 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή κατά 7,5 δολάρια υψηλότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση της Morgan Stanley.
Αιτία της αναβάθμισης το γεγονός ότι το αμερικανικό εμπάργκο κατά του Ιράν θα τεθεί σε πλήρη ισχύ έως τον Νοέμβριο του 2018, κάτι που σημαίνει ότι η παραγωγή της χώρας μπορεί να μειωθεί κατά 1,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως και μάλιστα σε μία περίοδο υψηλής κατανάλωσης μαύρου χρυσού.
Παράλληλα προβληματικές παραμένουν οι παραγωγές σε Λιβύη και Ανγκόλα, γεγονός που θα αφαιρέσει από τη συνολική προσφορά πετρελαίου στο β’ εξάμηνο επιπλέον 600.000 βαρέλια ημερησίως.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό όμιλο η αύξηση παραγωγής από τη Σ. Αραβία –εκτιμάται ότι θα φθάσει στα 10,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως στο β’ εξάμηνο 2018 – και τις Ρωσία, ΗΑΕ και Κουβέιτ δεν θα κατορθώσει να φέρει ισορροπία στο ισοζύγιο εξαγοράς – ζήτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης