Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Δεν θα εγκρίνουμε μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος του 2018

Tria (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Δεν θα εγκρίνουμε μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος του 2018
Η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν θα εγκρίνει μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος του τρέχοντος έτους, όπως ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών
Η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν θα εγκρίνει μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος του τρέχοντος έτους, όπως ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και είναι επίσης έτοιμη να αυξήσει τον στόχο του ελλείμματος του επόμενου έτους, δήλωσε σήμερα (3/7/2018) ο ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria.
«Η κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να λάβει διορθωτικά μέτρα για το τρέχον έτος», ανέφερε ο Tria σε κοινοβουλευτική επιτροπή.
Η Κομισιόν έχει ζητήσει από την Ιταλία να μειώσει το διαρθρωτικό της έλλειμμα, επιπλέον κατά 0,3% του ΑΕΠ το 2018, και ο Tria είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα ήταν έτοιμος να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα εάν ήταν απαραίτητο.
Ο Tria ανέφερε ότι, μέχρι στιγμής, το έλλειμμα είναι πλήρως σύμφωνο με τον στόχο της προηγούμενης κεντροαριστεράς κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε ότι θέλει να διασφαλίσει ότι η διαρθρωτική ισορροπία δεν θα επιδεινωθεί και ότι το δημόσιο χρέος της Ιταλίας θα μειωθεί.
Για το 2019, ο ίδιος ανέφερε ότι ο σημερινός στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 0,8% του ΑΕΠ από 1,6% φέτος δείχνει «υπερβολικά δραστικός».
Όπως ανέφερε, η τρέχουσα επίσημη πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,5% της ιταλικής οικονομίας φέτος θα πρέπει πιθανώς να αναθεωρηθεί επί τα χείρω, ενώ επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει άδεια για να δαπανήσει περισσότερα από την ΕΕ, ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμά της το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης