Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για σκάνδαλο σε Νιγηρία, Κονγκό, Βενεζουέλα ελέγχεται η Glencore, εκ των διεκδικητών των ΕΛΠΕ

tags :
Για σκάνδαλο σε Νιγηρία, Κονγκό, Βενεζουέλα ελέγχεται η Glencore, εκ των διεκδικητών των ΕΛΠΕ
Ο πετρελαϊκός κολοσσός του Ivan Glasenberg, ελέγχεται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
Απώλειες που ξεπερνούν το 10% καταγράφει ο τίτλος της Glencore, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά την παραγγελία του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να παραδώσει έγγραφα για τις, από το 2007, δραστηριότητές της στη Νιγηρία, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Βενεζουέλα.
Ο πετρελαϊκός κολοσσός του Ivan Glasenberg, ελέγχεται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Τα απαιτούμενα έγγραφα αφορούν τις δραστηριότητες της Glencore στη Νιγηρία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Βενεζουέλα από το 2007 μέχρι σήμερα.
Ήταν μια συγκλονιστική χρονιά για το Glencore, κυρίως λόγω προκλήσεων που συνδέονται με τις επιχειρήσεις της στο Κονγκό, όπου διαθέτει γιγάντια μεταλλεία χαλκού και κοβαλτίου.
Η ελβετική εταιρεία ήδη αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο έρευνας για δωροδοκία από εισαγγελείς του Ηνωμένου Βασιλείου για τις δραστηριότητές της με τον Dan Gertler, τον ισραηλινό δισεκατομμυριούχο και στενό φίλο του Κονγκό Προέδρου  Joseph Kabila.
Η Glencore δήλωσε ότι επανεξετάζει την κλήτευση και θα παράσχει περαιτέρω πληροφορίες εν ευθέτω χρόνο, ανάλογα με την περίπτωση.
«Δεδομένης της ροής των αρνητικών ειδήσεων που είχαμε κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η αντίδραση της αγοράς είναι χειρότερη από ό, τι θα μπορούσε να ήταν», δήλωσε τηλεφωνικά ο Hunter Hillcoat, αναλυτής της Investec Securities.
"Τα πρόστιμα του DOJ μπορεί να είναι μεγάλα, αλλά για να στοιχήσουν το 10% της κεφαλαιοποίησης της εταιρίας, θα πρέπει τελικά να είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε πρόστιμο μπορεί κάποιος να θυμηθεί".



Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Glencore είναι μία εκ των βασικών διεκδικητών των Ελληνικών Πετρελαίων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του www.bankingnews.gr (δείτε εδώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης