Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Καμμένος με το show του, δεν φεύγει από την κυβέρνηση αλλά οι 152 αποτελούν παράγοντα πολιτικής ανασφάλειας

Ο Καμμένος με το show του, δεν φεύγει από την κυβέρνηση αλλά οι 152 αποτελούν παράγοντα πολιτικής ανασφάλειας
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει άλλο ισχυρό καταλύτη για να αλλάξει το δυσμενές πολιτικό κλίμα.
Οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι 7 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνθέτουν μια εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία η οποία τελεί υπό συνεχή αμφισβήτηση ενώ κινήσεις όπως του Πάνου Καμμένου του επικεφαλής των ΑΝΕΛ που θέτει ως όρο για το μακεδονικό εκλογές ή 180 βουλευτές ή δημοψήφισμα αποδεικνύουν ότι υπάρχει πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή.
Ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, προκήρυξη εκλογών σημαίνει πολιτική ήττα για τους ΑΝΕΛ οι οποίοι πιθανόν δεν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το πλαφόν για την είσοδο στην Βουλή.
Ταυτόχρονα όμως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστηρίζουν ότι εάν η συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό έρθει στην ελληνική βουλή για ψήφιση τότε θα αποσύρουν τους υπουργούς τους από την κυβέρνηση αλλά δεν αναφέρουν εάν αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση.
Οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος μπορεί να ακολουθούν μια στρατηγική εντυπώσεων, το κόμμα έχει ανάγκη να δείξει ότι αντιδρά και δεν ακολουθεί πιστά τον μεγάλο κυβερνητικό εταίρο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην πράξη δεν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση.
Το πρόσφατο show της κυβέρνησης στο Ζάππειο με την κόκκινη γραβάτα επειδή η Ελλάδα βγαίνει – θεωρητικά – από τα μνημόνια αποδεικνύει ότι Τσίπρας και Καμμένος θα το πάνε μέχρι τέλους.
Ο επικοινωνιακός ελιγμός του Καμμένου με αφορμή το υπουργικό συμβούλιο όπου δεν παραβρέθηκε και οι διαρροές για έκτακτη συνέντευξη τύπου για το ΝΑΤΟ…μπορεί να στρέφουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στου ΑΝΕΛ και στον Καμμένο αλλά…
1)Εάν ο Καμμένος ήθελε να φύγει από την κυβέρνηση δεν θα έστελνε τους βουλευτές – υπουργούς του στο υπουργικό συμβούλιο
2)Δεν υπάρχει κάποιος βασικός λόγος π.χ. δεν θα έρθει προς ψήφιση η απαράδεκτη συμφωνία για το Μακεδονικό, οπότε δεν συντρέχει λόγος για ρήξη
3)Όμως η εικόνα της κυβέρνησης που στηρίζεται μόλις σε 152 βουλευτές δεν εμπνέει σταθερότητα επιτείνοντας κατακόρυφα την πολιτική ανασφάλεια.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει άλλο ισχυρό καταλύτη για να αλλάξει το δυσμενές πολιτικό κλίμα.
Η παροχολογία που σχεδιάζει η κυβέρνηση δεν είναι βέβαιο ότι θα φέρει ουσιαστικό πολιτικό αποτέλεσμα.
Η υποτυπώδης διευθέτηση του χρέους δεν έχει καμία ουσιαστική επίδραση στην κοινωνία, δεν αγγίζει τους πολίτες, οπότε η επίδραση της είναι σχεδόν αδιάφορη.
Η παροχολογία μπορεί να παρασύρει κάποιους δυνητικούς ψηφοφόρους αλλά για τους επενδυτές και την αγορά θα είναι κίνηση υψηλού ρίσκου.

Ανά Κοινοβουλευτική Ομάδα


Κοινοβουλευτική ομάδα

Έδρες

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 145
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 76
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) 20
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 15
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 15
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 7
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 6
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 6
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 10
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης