Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Δύσκολο το β' εξάμηνο 2018 για τις αγορές - Ποιες μετοχές θα ξεχωρίσουν

Goldman Sachs: Δύσκολο το β' εξάμηνο 2018 για τις αγορές - Ποιες μετοχές θα ξεχωρίσουν
Εταιρείες με ισχυρούς ισολογισμούς μπορούν να αντέξουν τις αυξήσεις επιτοκίων αλλά και τις εντάσεις σε εμπορικό επίπεδο
Ως δύσκολο χαρακτηρίζει το β' εξάμηνο του 2018 για τους επενδυτές η Goldman Sachs, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέα κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων αλλά και με περαιτέρω αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Fed.
Οι εταιρείες που μπορούν να ξεπεράσουν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες τα παραπάνω προβλήματα είναι αυτές που διαθέτουν ισχυρούς ισολογισμούς και ως εκ τούτου έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν χωρίς προβλήματα τόσο στην αύξηση του κόστους δανεισμού όσο και στη μεταβλητότητα.
Όπως αναφέρει ο κορυφαίος αναλυτής για τη Wall Street της Goldman Sachs, David Kostin «παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές εντάσεις υπήρχαν από την αρχή του έτους, έγιναν πιο έντονες τον τελευταίο μήνα.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Trump επέβαλε συνολικούς δασμούς αξίας 675 δισ. δολαρίων».
Υπενθυμίζεται ότι οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα προχωρήσει τουλάχιστον σε μία αύξηση επιτοκίων έως το τέλος του 2018.
Μεταξύ των μετοχών που επιλέγει ο κ. Kostin, για τις οποίες θεωρεί ότι μπορούν να αντέξουν τα προβλήματα, συγκαταλέγονται αυτές των εταιρειών Chipotle Mexican Grill, Intutitve Surgical, Facebook και NVIDIA.
Οι παραπάνω μετοχές έχουν ακολουθήσει καλύτερη πορεία από αυτήν του S&P 500 στο α' εξάμηνο, έχοντας εμφανίσει άνοδο τουλάχιστον κατά 10%.

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης