Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επεισοδιακά τα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Επεισοδιακά τα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας
Επεισόδια σημειώθηκαν στις κινητοποιήσεις, τόσο της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης
(upd3 ) Τρεις προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια επεισοδίων μικρής έκτασης, μετά τις 9 το βράδυ (1/7/2018), στη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που έχουν διοργανώσει το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.
Όπως έγινε γνωστό ομάδα περίπου 30 ατόμων που συμμετείχε στη συγκέντρωση πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση που διήρκεσε περίπου μισή ώρα.
Τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τα άτομα που δημιούργησαν τα επεισόδια.
Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

IMG_4117


IMG_4112

Ένταση και επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σήμερα (1/7) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Οι συγκεντρωθέντες που διαμαρτύρονται για το ονοματολογικό της FYROM ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία Αριστοτέλους, δια μέσου της παραλιακής λεωφόρου Νίκης με προορισμό τον Λευκό Πύργο, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Οι αστυνομικοί είχαν στήσει ένα πρώτο μπλόκο στο ύψος της Αγίας Σοφίας, καθώς την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην πόλη.
Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να περάσουν, ωστόσο στο δεύτερο μπλόκο των αστυνομικών, στο ύψος με την οδό Στρατηγού Καλλάρη, προκλήθηκε ένταση και μικροεπεισόδια.
Οι αστυνομικοί επιχείρησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης να διαλύσουν το πλήθος, ενώ κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν αντικείμενα και μπουκάλια.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης