Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ploetner (Γερμανός Πρέσβης): Δεν υπήρξε ανταλλαγή μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για Σκοπιανό, προσφυγικό και οικονομία

Ploetner (Γερμανός Πρέσβης): Δεν υπήρξε ανταλλαγή μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για Σκοπιανό, προσφυγικό και οικονομία
H συμφωνία στο Eurogroup είναι καλή και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη καθώς δείχνει ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη λειτουργεί
Αβάσιμες θεωρεί τις υποθέσεις για οποιουδήποτε είδους ανταλλαγή μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, το προσφυγικό και την οικονομία ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα Jens Ploetner,
Σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο γερμανός πρέσβης χαρακτηρίζει παρόμοιες υποθέσεις ως "απόλυτα αποκρουστικές" και σημειώνει ότι "καθένα από τα θέματα αυτά παραείναι σοβαρό για να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί".
Κατά τον Ploetner, σημαντικό επίτευγμα είναι η συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για το μεταναστευτικό και εκτιμά ότι «η συμφωνία της Πέμπτης (28/6) έδειξε ότι προχωράμε μπροστά. "Αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι η Ελλάδα και η Γερμανία στάθηκαν η μία δίπλα στην άλλη, σε αυτό το ζήτημα. Και οι μεν και οι δε είμαστε πεπεισμένοι ότι χρειαζόμαστε αυθεντικά ευρωπαϊκές απαντήσεις σε τέτοια ζητήματα που αφορούν την Ένωση ως σύνολο».
Σχολιάζοντας την συμφωνία στο Eurogroup, ο πρεσβευτής της Γερμανίας τη χαρακτηρίζει «καλή και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη καθώς δείχνει ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη λειτουργεί».
Υπογραμμίζει πως «μόνον αν η χώρα παραμείνει σε τροχιά μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού θα μπορέσουν οι Έλληνες να δρέψουν τους καρπούς των δύσκολων προσπαθειών που πραγματοποίησαν»
Τέλος εκφράζει την πεποίθησή του ότι η συμφωνία θα στρώσει τον δρόμο, αφενός, σε μεγαλύτερη ανάπτυξη και αφετέρου, σε μεγαλύτερη δημοσιονομική σύνεση. «Η συμφωνία ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών» και υπογραμμίζει ότι «το να ανοίγουν ξανά συζητήσεις και να αμφισβητούνται τα αποτελέσματα όσων επιτεύχθηκαν θα πήγαινε τη χώρα πίσω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης