Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Άνοιγμα του Melenchon στον Hamon για πιθανή συνεργασία των κομμάτων τους στη Γαλλία

Le Monde: Άνοιγμα του Melenchon στον Hamon για πιθανή συνεργασία των κομμάτων τους στη Γαλλία
Επιφυλακτικά αν όχι αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο είναι, ωστόσο, τα περισσότερα στελέχη του Hamon
Είναι αυτό που λέμε έτεινε χείρα φιλίας γράφει η Le Monde για τις δύο αναρτήσεις που έκανε το Σάββατο 30/6 στo Τwitter ο ηγέτης  της Ανυπότακτης Γαλλίας Jean Luc Melenchon, καλώντας σε διάλογο τη Generation.s του Benoit Hamon.
H πρόσκληση έγινε ενώ το κίνημα του Hamon γιορτάζει το ένα έτος από την ίδρυσή του στην Γκρενόμπλ, όπου αναμένεται να δώσουν το παρών 1.500 υποστηρικτές του.
"Κάνω μία προσφορά στον Benoit Hamon και το κόμμα του, να αγνοήσουμε τις ανώφελες επιθέσεις και να συζητήσουμε ήσυχα, κάνοντας μία συνθήκη μη επίθεσης και αμοιβαίου σεβασμού".
Αυτό ήταν το πρώτο tweet του Melenchon, που επανήλθε λίγο αργότερα με ένα ακόμα:
"Να έχουμε έναν φιλόδοξο διάλογο για να καθορίσουμε τις προοπτικές μας, η κοινοβουλευτική ομάδα της Ανυπότακτης Γαλλίας είναι έτοιμη να δεχτεί στις τάξεις της τον βουλευτή Regis Juanico".
Το άνοιγμα του Melenchon έπεσε, πάντως, στο κενό, με βάση τα όσα δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους το δεξί χέρι του Hamon, Guillaume Balas.
"Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν θεωρούμε την Ανυπότακτη Γαλλία σαν πιθανό εταίρο μας ενάντια στις φιλελεύθερες πολιτικές, αλλά στην Ευρώπη οι διαφορές μας δεν είναι τυχαίες και δεν θα πρέπει να υπάρχει ασάφεια με την εθνικιστική παλινδρόμηση".
Ακόμα πιο αρνητικός ήταν ο Pascal Cherki, επίσης στενός συνεργάτης του Hamon, που είπε ότι "δεν απαντάμε ούτε στον δεξιό, ούτε στον αριστερό εθνικισμό".
Όσο για τον βουλευτή Regis Juanico ήταν επίσης επιφυλακτικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ανυπότακτη Γαλλία του Melenchon.
"Η επιθυμία μου είναι να μείνω στη νέα ομάδα της αριστεράς και στην Generation.s, από τη στιγμή που ψήφισε ομόφωνα την παραμονή μου".
Ο ίδιος άφησε, πάντως, ανοιχτό και ένα παραθυράκι, υποστηρίζοντας ότι "το γεγονός ότι δεν είμαστε στο ίδιο κόμμα, δεν μας εμποδίζει να έχουμε αμοιβαίο σεβασμό και έναν φιλόδοξο διάλογο.
Αυτό ανανέωσε το ενδιαφέρον για το κίνημα, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Ευρωπαίους Οικολόγους και τους Πράσινους εν όψει των ευρωεκλογών του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης