Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BMW μειώνει τις επενδύσεις της στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Η BMW μειώνει τις επενδύσεις της στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα
Οι κινεζικοί δασμοί για τα επιβατικά αυτοκίνητα των ΗΠΑ, που επιβλήθηκαν σε αντίποινα, έχουν ήδη αυξήσει το κόστος εξαγωγής στην Κίνα, δηλώνει η BMW
Οι δασμοί των ΗΠΑ στα εισαγόμενα αυτοκίνητα θα  οδηγήσουν τη BMW να μειώσει τις επενδύσεις και να τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ λόγω του μεγάλου αριθμού των οχημάτων που εξάγει από το εργοστάσιό της στη Νότια Καρολίνα, προειδοποιεί η γερμανική εταιρεία.
Η αμερικανική κυβέρνηση  ξεκίνησε τον Μάιο του 2018 έρευνα για το αν οι εισαγωγές αυτοκινήτων αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια και ο Trump απείλησε να επιβάλει δασμούς 20% σε όλες τις εισαγωγές  αυτοκινήτων συναρμολογημένων στην ΕΕ.
«Η εγχώρια παραγωγή αυτοκινήτων δεν έχει εμφανή συσχέτιση με την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», σημειώνει η BMW σε επιστολή της προς τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Wilbur Ross, σύμφωνα με το Reuters.
Προσθέτει δε ότι η επιβολή δασμών δεν θα αυξήσει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ.
Το εργοστάσιο της BMW στη Νότια Καρολίνα είναι το μεγαλύτερο σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρει η εταιρεία.
Οι κινεζικοί δασμοί για τα επιβατικά αυτοκίνητα των ΗΠΑ, που επιβλήθηκαν σε αντίποινα, έχουν ήδη αυξήσει το κόστος εξαγωγής στην Κίνα, δηλώνει η BMW.
Οποιοιδήποτε δασμοί των ΗΠΑ ενδέχεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω αντίποινα από την Κίνα και την ΕΕ.
Επιπλέον, υψηλότεροι δασμοί για εξαρτήματα που εισάγονται στις ΗΠΑ θα καθιστούσαν άλλες θέσεις παραγωγής εκτός της χώρας πιο ανταγωνιστικές.
«Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα αυξήσουν σημαντικά το κόστος της εξαγωγής επιβατικών αυτοκινήτων στις αγορές αυτές από τις ΗΠΑ και θα επιδεινώσουν την πρόσβαση στην αγορά της BMW, οδηγώντας ενδεχομένως σε έντονα μειωμένους όγκους εξαγωγών και αρνητικές επιπτώσεις στις επενδύσεις και την απασχόληση στη χώρα», αναφέρει η γερμανική εταιρεία.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης