Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο υψηλότερο επίπεδο 3,5 ετών το αμερικανικό αργό - Ξεπέρασε τα 74 δολάρια

Στο υψηλότερο επίπεδο 3,5 ετών το αμερικανικό αργό - Ξεπέρασε τα 74 δολάρια
Ράλι για το Brent με κέρδη άνω του 2% στα 79 δολ.
Συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία και στην τελευταία συνεδρίαση για τον Ιούνιο του 2018 το ελαφρύ, αμερικανικό αργό πετρέλαιο (WTI), το οποίο ξεπέρασε και το ψυχολογικό όριο των 74 δολαρίων.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 για το WTI ενισχύθηκε κατά 1% για να διαμορφωθεί στα 74,15 δολάρια, δηλαδή στο καλύτερο επίπεδό του από τις 24 Νοεμβρίου 2014.
Ισχυρά κέρδη και για το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 για το Brent, με κέρδη που ξεπέρασαν το 2% και κλείσιμο στα 79,70 δολάρια.
«Όλα τα προβλήματα που υπάρχουν είναι ικανά να διαγράψουν τη συμφωνία για αύξηση παραγωγής αππό τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία», εκτίμησε ο Dominick Chirichella, επικεφαλής της EMI DTN.



Όπως προσθέτει οι φόβοι για μείωση των εξαγωγών του Ιράν - του τρίτου μεγαλύτερου παραγωγού του ΟΠΕΚ και πέμπτου μεγαλύτερου παγκοσμίως- είναι αρκετοί ώστε να οδηγήσουν σε ράλι τις τιμές πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι το ισοζύγιο προσφοράς - ζήτησης θα καταστεί αρνητικό εντός των επόμενων μηνών.
Παράλληλα υπέρ της ανόδου των τιμών ήταν και η νέα μείωση που κατέγραψαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (29/6/2018) η Baker Hughes.



Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά τέσσερις την τρέχουσα εβδομάδα (έως 29/6), στις 858, από 862 την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκε κατά μία, στις 187, έναντι των 188 της προηγούμενης εβδομάδας.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε κατά πέντε, στις 1.047, από 1.052 την προηγούμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης