Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Περίπου 2,378 δισ. ευρώ κόστισε το 2011 η ελληνική κρίση στην Credit Agricole - Στο 74% το haircut στα ελληνικά ομόλογα - Αισιοδοξία για το 2012, μετά τις ζημίες 3,07 δισ. ευρώ το δ' 3μηνο 2011

Περίπου 2,378 δισ. ευρώ κόστισε το 2011 η ελληνική κρίση στην Credit Agricole - Στο 74% το haircut στα ελληνικά ομόλογα - Αισιοδοξία για το 2012, μετά τις ζημίες 3,07 δισ. ευρώ το δ' 3μηνο 2011
Ζημίες ύψους 3,07 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Credit Agricole για το τέταρτο τρίμηνο του 2011, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν ζημίες ύψους 2,7 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη διοίκηση της CA, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι οι λειτουργικές ζημίες της θυγατρικής να αυξηθούν σημαντικά, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη στήριξη της. Μετά από την απομείωση κατά 74% των ελληνικών ομολόγων, καθώς και των διαγραφών προβληματικών assets, η ελληνική κρίση έχει κοστίσει στον όμιλο περί τα 2,378 δις. ευρώ.
Οι ζημίες της γαλλικής τράπεζας διευρύνθηκαν λόγω των επισφαλειών στη μονάδα λιανικής τραπεζικής στην Ελλάδα και τη διαγραφή της αξίας επενδύσεων. Ακόμη, η τράπεζα προχώρησε σε διαγραφές ύψους 220 εκατ. ευρώ στην αξία των ελληνικών ομολόγων που κατέχει, ενώ κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου,  προχώρησε στην απομείωση επενδύσεων ύψους περίπου 2,6 δισ. ευρώ, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα μερίδιά της στην ισπανική Bankinter και την πορτογαλική Banco Espirito Santo.
Σύμφωνα με τον CEO της γαλλικής τράπεζας, Jean Paul Chifflet, δεν διαφαίνεται έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι το 2011 ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, το 2012 αναμένεται να είναι καλύτερο, δεδομένου και του ότι το πρώτο δίμηνο έχουν αρχίσει να διαφαίνονται σημάδια βελτίωσης.
Στα μεγέθη του ομίλου, ο δείκτης Core Tier 1 διαμορφώθηκε στο 9,6% στο τέλος του έτους, ενώ, εξαιρουμένων των ζημιών που σχετίζονται με την Ελλάδα, τα έσοδα της γαλλικής τράπεζας ανήλθαν στα 3,922 δις. ευρώ. Το μέγεθος αυτό αντιπροσωπεύει άνοδο 4,9, γεγονός που οδηγεί τη διοίκηση να συμπεράνει ότι ελέγχθηκε το λειτουργικό κόστος και αυξήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης