Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο 2,1% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2018 - Στο 2,9% οι τιμές παραγωγού

Γαλλία: Στο 2,1% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2018 - Στο 2,9% οι τιμές παραγωγού
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Γαλλίας κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%
Οριακή επιτάχυνση κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή στη Γαλλία για τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (29/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, δεχόμενες ώθηση από τις τιμές στους κλάδους της ενέργειας και των εδώδιμων προϊόντων.
Ειδικότερα, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή σκαρφάλωσε στο 2,1%, έναντι 2% τον Μάιο του τρέχοντος έτους, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενισχύθηκε στο 2,4% τον Ιούνιο, έναντι 2,3% τον προηγούμενο μήνα, με τα στοιχεία να βρίσκονται επίσης σε κοινή γραμμή με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε μηνιαία βάση, ο ΔΤΚ κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1% έναντι +0,4% τον Μάιο, ενώ παρόμοια ήταν η μηνιαία άνοδος και για τον ερναρμονισμένο ΔΤΚ.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Insee, οι τιμές παραγωγού στην εγχώρια αγορά ενισχύθηκαν κατά +0,6% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που σε ετήσια βάση, το ΔΤΠ σκαρφάλωσε στο 2,9% για τον Μάιο του τρέχοντος έτους.
Οι τιμές στα προϊόντα διύλισης πετρελαίου ενίσχυσαν επίσης τις τιμές παραγωγού, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες για τον Μάιο του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν κατά 0,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης