Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ψαλιδόπουλος (ΔΝΤ): «Παράθυρο» για επαναδιαπραγμάτευση περικοπών στις συντάξεις

Ψαλιδόπουλος (ΔΝΤ): «Παράθυρο» για επαναδιαπραγμάτευση περικοπών στις συντάξεις
Ο κ. Ψαλιδόπουλος, ανεφερε χαρακτηριστικά ότι «η συμφωνία βάζει το θέμα του χρέους σε πιο ασφαλή πορεία, τουλάχιστον μέχρι το 2032 - 2033»
«Η τελική έκθεση του ΔΝΤ που θα δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου και θα εμπεριέχει την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα είναι θετικότερη από την προηγούμενη», δή­λωσε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εκπομπή «Βουλής Βήμα».
Ο κ. Ψαλιδόπουλος, ανεφερε χαρακτηριστικά ότι «η συμφωνία βάζει το θέμα του χρέους σε πιο ασφαλή πορεία, τουλάχιστον μέχρι το 2032 - 2033», ενώ αφησε ανοιχτό παράθυρο για επαναδιαπραγμάτευση των περικοπών στις συντάξεις από 1.1.2019, λέγοντας ότι αν και έχουν νομοθετηθεί «η συζήτηση για το εάν θα εφαρμοστούν και πως τα μέτρα, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.
Θα γίνει μετά τον Αύγουστο του '18».
Αναφερόμενος στα υψηλά πλεονάσματα ο κ. Ψαλιδόπουλος τονίζει ότι «στο μέτρο που η Ελλάδα εφαρμόζει τα συμφωνημένα και αποδεικνύει στους ευρωπαίους εταίρους ότι δεν εξω­κείλει προς καταστάσεις της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, θα μπορέσει να τους πείσει, πως αυτή η επιμονή τους στα υψηλά πλεονάσματα είναι υπερβολική και πιθανό στο μέλλον να συζητηθεί πολύ».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης