Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε υψηλό 3,5 ετών το αμερικανικό αργό - Ξεπέρασε τα 74 δολάρια

Σε υψηλό 3,5 ετών το αμερικανικό αργό - Ξεπέρασε τα 74 δολάρια
Οριακές διακυμάνσεις για το Brent άνω των 77 δολαρίων
Εντυπωσιακή πορεία, για μία ακόμη συνεδρίαση, ακολούθησε το προθεσμιακό συμβόλαιο για το ελαφρύ αμερικανικό αργό πετρέλαιο (WTI), το οποίο κατόρθωσε, ενδοσυνεδριακά, να ξεπεράσει και τα 74 δολάρια και να φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο 3,5 ετών.
Στον αντίποδα έντονη μεταβλητότητα επικράτησε στις διαπραγματεύσεις για το Brent, το οποίο βρίσκονταν σε αναζήτηση κατεύθυνσης.



Το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 για το αμερικανικό αργό, ενισχύθηκε τελικά 0,6% στα 73,25 δολάρια, αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε στα 74,03 δολάρια δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Νοεμβρίου 2014.
Η άνοδος αποδίδεται στις ανησυχίες της αγοράς ότι θα υπάρξει τελικά έλλειψη πέτρελαίου, παρά την αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ, λόγω κυρίως του εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στο Ιράν αλλά και των προβλημάτων στη Βενεζουέλα.



Έντονες διακυμάνσεις για το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 του Brent, με υποχώρηση 0,06% στα 77,55 δολάρια.
Οι ΗΠΑ ζήτησαν αρχικά από όλες τις χώρες να διακόψουν τις αγορές πετρελαίου από το Ιράν το αργότερο έως τον Νοέμβριο 2018, αλλά με νέες δηλώσεις κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι θα υπάρξει εξέταση κάθε χώρας ξεχωριστά, με δεδομένο ότι η Κίνα -ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ιρανικού πετρελαίου - έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπακούσει στις αμερικανικές εντολές για το συγκεκριμένο θέμα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης