Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσίπρας σε Stoltenberg: Το ΝΑΤΟ πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Τσίπρας σε Stoltenberg: Το ΝΑΤΟ πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο
Το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο έθεσε ο πρωθυπουργός στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ
Το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο έθεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ζητώντας από τη Συμμαχία να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα (28/6/2018) με τον Stoltenberg στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από το ΝΑΤΟ να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσουν οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, στη βάση του άρθρου 1 της Συμμαχίας.
Παράλληλα, στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ των δύο βρέθηκε και η συμφωνία με την πΓΔΜ, καθώς και το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι με βάση τη συμφωνία που υπογράφηκε, είναι σαφές το πλαίσιο ότι πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται, προκειμένου να γίνει η πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην πΓΔΜ.
Ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από το ΝΑΤΟ να αναλάβει πιο ενεργητικό ρόλο στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με βάση το άρθρο 1 της Συμμαχίας, καθώς πρόκειται για δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και αφορά κράτηση χωρίς καμιά κατηγορία τους τελευταίους 3,5 μήνες.
Από την πλευρά του, ο γ.γ. ΝΑΤΟ διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης