Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απειλείται η πρωτιά της Μασούτης στη Βόρεια Ελλάδα - Πήρε «κεφάλι» ο Σκλαβενίτης

Απειλείται η πρωτιά της Μασούτης στη Βόρεια Ελλάδα - Πήρε «κεφάλι» ο Σκλαβενίτης
Απειλείται η πρωτιά της Μασούτης στη Βόρεια Ελλάδα - Πήρε «κεφάλι» ο Σκλαβενίτης
Σημαντικές αλλαγές στην αγορά των σουπερμάρκετ της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα με τον ανταγωνισμό μεταξύ των αλυσίδων να έχει χτυπήσει κόκκινο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο leader της Βόρειας Ελλάδας, Μασούτης απειλείται ευθέως πλέον από τον Σκλαβενίτη ο οποίος μέσα στους λίγους μήνες, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην εκεί αγορά μετά την απόκτηση του δικτύου της Μαρινόπουλος, έχει καταφέρει να κερδίσει σημαντικά μερίδια αγοράς.
«Έχει φτάσει μια ανάσα από την Μασούτης, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στους επόμενους μήνες η Σκλαβενίτης να περάσει πρώτη στην Βόρεια Ελλάδα», λένε οι καλά γνωρίζοντες.
Η νέα αυτή κατάσταση προκαλεί έντονο προβληματισμό στα στελέχη της Μασούτης, τα οποία στην παρούσα φάση ετοιμάζουν την κάθοδο στη Αθήνα, μέσω της Προμηθευτικήςς, μία μεσαίας τάξης αλυσίδα σουπερμάρκετ που διαθέτει 57 καταστήματα και απασχολεί περί του 1.000 εργαζόμενους.
Η Μασούτης η οποία συμπλήρωσε 40 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, διαθέτει 272 καταστήματα, 250 σούπερ μάρκετ, 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, και ένα κέντρο αποθήκευσης και διανομής και είχε παρουσία μέχρι τώρα από την Θράκη μέχρι και την Αιτωλοακαρνανία, εξέταζε τα τελευταία χρόνια τον τρόπο με τον οποίο θα έμπαινε στην αθηναϊκή αγορά.
Αν και πολλές φορές τέθηκε επί τάπητος το ενδεχόμενο της αυτόνομης ανάπτυξης, εντούτοις αυτό απορρίφθηκε καθώς απαιτούνταν πολύ περισσότερα κεφάλαια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις της Μασούτης με την Προμηθευτική ξεκίνησαν στις αρχές του έτους και πριν από μερικές ημέρες υπήρξε οριστικοποίηση της συμφωνίας.
Η Μασούτης, η οποία είχε βρεθεί στο στόχαστρο εξαγοράς άλλων μεγάλων αλυσίδων σουπερ μάρκετ, όχι μόνο δεν υπέκυψε στις προτάσεις, αντίθετα έκανε το μεγάλο βήμα, να μπει στην αθηναϊκή αγορά όπου έχουν ισχυρή παρουσία η Σκλαβενίτης, η ΑΒ Βασιλόπουλος, τα Lidl αλλά και τα My Market και ως εκ τούτου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.
Να σημειωθεί ότι σήμερα το μερίδιο της Μασούτης, πανελλαδικά βρίσκεται κοντά στο 12%, Το 2016 οι πωλήσεις της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας έφτασαν τα 800,583 εκατ. ευρώ, από 751,660 εκατ. ευρώ το 2015.
Τα EBITDA της Μασούτης ενισχύθηκαν κατά 21,35% στα 59,496 εκατ. ευρώ, οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 50,9% στα 20,786 εκατ. ευρώ, ο αριθμός του απασχολούμενο προσωπικού της στα τέλη του 2016 αριθμούσε 6.699 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης