Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014 το αμερικανικό αργό - Ξεπέρασε τα 72 δολ.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014 το αμερικανικό αργό - Ξεπέρασε τα 72 δολ.
Ενδοσυνεδριακά το WTI άγγιξε και τα 73 δολ. - Άνω των 77 δολ. το Brent
Εντυπωσιακή πορεία ακολούθησαν οι τιμές του μαύρου χρυσού, με το ελαφρύ αμερικανικό αργό (WTI) να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014, λόγω προβλημάτων στην παραγωγή τόσο του Καναδά όσο και της Λιβύης.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 για το WTI ενισχύθηκε άνω του 3% για να φθάσει στο επίπεδο των 72,76 δολαρίων, δηλαδή στο υψηλότερο από τις 26 Νοεμβρίου 2014, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε και τα 73 δολάρια.



Ανοδικά, να και με λιγότερη... φόρα, κινήθηκε το αντίστοιχο προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent, με κέρδη 1,9% στα 77,72 δολάρια το βαρέλι.
Σημαντική ώθηση στην αγοραστική διάθεση των επενδυτών έδωσε και η ανακοίνωση για σημαντική πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων μαύρου χρυσού και διυλισμένων προϊόντων του.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ), τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 9,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 22 Ιουνίου 2018 - η μεγαλύτερη μείωση από την αρχή του έτους - έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωση κατά 2,6 εκατ. βαρέλια.



Χθες, το αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε μια μείωση των αποθεμάτων κατά 9,2 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης, ωστόσο, αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 15.000 βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια αύξησή τους κατά 774.000 βαρέλια.
Οι αμερικανικές εισαγωγές αργού υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 512.000 βαρέλια την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης