Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ηπιότερα μέτρα για τον περιορισμό των κινεζικών επενδύσεων ανακοίνωσε ο Trump

ΗΠΑ: Ηπιότερα μέτρα για τον περιορισμό των κινεζικών επενδύσεων ανακοίνωσε ο Trump
Μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση επέλεξε τελικά ο αμερικανός πρόεδρος για να περιορίσει τις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ
Μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση επέλεξε τελικά για να περιορίσει τις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, «ανακουφίζοντας» τους επενδυτές.
Ο Trump ανακοίνωσε σήμερα (27/6/2018) ότι η κυβέρνησή του θα υποστηρίξει τη διεύρυνση των εξουσιών της Επιτροπής Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (Cfius), η οποία εξετάζει τις ξένες επενδύσεις για απειλές κατά της ασφάλειας, απέχοντας έτσι από μια άμεση επιβολή περιορισμών στις κινεζικές επενδύσεις, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών.
Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την επέκταση των εξουσιών της επιτροπής, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σχετικά με την αγορά μεριδίων σε αμερικανικές εταιρείες από την Κίνα, με στόχο την απόκτηση πρόσβασης σε πολύτιμη τεχνολογία και εμπορικά μυστικά.
«Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια τέτοια νομοθεσία θα παράσχει πρόσθετα εργαλεία για την καταπολέμηση πειρατικών επενδυτικών πρακτικών που απειλούν την κρίσιμης σημασίας ηγετική μας θέση στην τεχνολογία, την εθνική μας ασφάλεια και τη μελλοντική μας οικονομική ευημερία», αναφέρει στη δήλωσή του ο Trump.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης