Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Βούτσης ζητάει την παραίτηση του Δ. Καμμένου από αντιπρόεδρος της Βουλής

Ο Βούτσης ζητάει την παραίτηση του Δ. Καμμένου από αντιπρόεδρος της Βουλής
O Νίκος Βούτσης ζήτησε δημοσίως από τον Δημήτρη Καμμένο να παραδώσει την έδρα του αντιπροέδρου της Βουλής
Αιχμές κατά του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Δημήτρη Καμμένου αφήνει δημοσίως ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος του ζήτησε να παραδώσει την έδρα του αντιπροέδρου της Βουλής.
Ο πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες επισήμανε πως «δεν θα επιτρέψω να γίνει μομφή για πολιτικές απόψεις.
Το ζήτημα του κ. Καμμένου είναι οφθαλμοφανώς κανονιστικού τύπου.
Από την στιγμή που ανεξαρτητοποιήθηκε και δεν ανήκει σε κόμμα δεν μπορεί να παραμείνει αντιπρόεδρος». 
Ο κ. Βούτσης προειδοποίησε ότι σε περίπτωση κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του κ. Καμμένου, η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα προσλάβει πολιτικό χαρακτήρα, κάτι που δεν ωφελήσει κανέναν.
«Ο κ. Καμμένος μου είχε στείλει μήνυμα λίγο πριν φύγω για Κίνα και με διαβεβαίωνε ότι θα παραιτηθεί.
Είχα καθησυχάσει καθώς και ο ίδιος κατανοεί ότι δεν μπορεί ως ανεξάρτητος να παραμείνει αντιπρόεδρος της Βουλής» ανέφερε ο κ. Βούτσης σε άλλο σημείο για να προσθέσει «τελικά για λόγους που εξήγησε στην τηλεόραση αποφάσισε να περιμένει την πρόταση μομφής.
Αυτό δεν είναι καλό πράγμα.
Δεν είναι σωστό η Βουλή για ένα κανονιστικό ζήτημα να κάνει μια ολόκληρη διαδικασία που θα ανασύρει πολιτικές διαδικασίες που δεν έχουν σχέση με τον ρόλο του αντιπροέδρου».
Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Καμμένος δεν φαίνεται να διατεθειμένος να υποχωρήσει και να παραιτηθεί, καθώς όπως δηλώνει σε συνεργάτες του δεν φοβάται την πρόταση μομφής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης