Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε χαμηλά 2 ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο 2018 - Στις 97 μονάδες ο δείκτης της Insee

Γαλλία: Σε χαμηλά 2 ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο 2018 - Στις 97 μονάδες ο δείκτης της Insee
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία για τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Insee, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Insee υποχώρησε στις 97 μονάδες, έναντι 99 μονάδων τον Μάιο του 2018, την ίδια στιμή που οι αναλυτές ανέμεναν οριακή άνοδο στις 100 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2016, όταν και είχε διαμορφωθεί στος 97 μονάδες.
Σε ότι αφορά τον υποδείκτη που σχετίζονται με τη γνώμη των καταναλωτών για την παρελθοντική οικονομική κατάσταση, σημειώθηκε ελαφρά υποχώρηση, ενώ ο υποδείκτης που αφορά την αναμενόμενη οικονομική κατάσταση παρέμεινε σταθερός.
Ο δείκτης για την τρέχουσα ικανότητα εξοικονόμησεις αυξήθηκε στις 11 μονάδες, έναντι 10 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα ο δείκτης που αφορά το βιοτικό επίπεδο κατέγραψε «βουτιά» στις -32 μονάδες, έναντι 5 μονάδων τον Μάιο.
Οι φόβοι των νοικοκυριών για αύξηση της ανεργίας επανήλθαν τον Ιούνιο, με τον σχετικό δείκτη να «εκτοξεύεται» στις 18 μονάδες, έναντι 0 μονάδων τον Μάιο, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.
Ο αριθμός των καταναλωτών που αναμένουν αύξηση των τιμών κατά τους ερχόμενους δώδεκα μήνες παρέμεινε οριακά αμετάβλητος σε μηνιαία βάση, καταγράφοντας οριακή πτώση στις -20 μονάδες, έναντι -19 μονάδων προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης