Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιστολή-κόλαφος της Ιπποδρομίες ΑΕ: Μη νόμιμη η συγκρότηση του ΔΣ της ΦΕΕ

tags :
Επιστολή-κόλαφος της Ιπποδρομίες ΑΕ: Μη νόμιμη η συγκρότηση του ΔΣ της ΦΕΕ
Σε νέες σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η Ιπποδρομίες ΑΕ, θυγατρική του ΟΠΑΠ, σχετικά με τη μη νόμιμη συγκρότηση του ΔΣ της Φιλίππου Ένωσης Ελλάδος (ΦΕΕ).
Με μια επιστολή-κόλαφο προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και το ΤΑΙΠΕΔ, η Ιπποδρομίες ΑΕ αναδεικνύει ότι η συγκρότηση του ΔΣ της ΦΕΕ όχι μόνο πάσχει νομικά, αλλά και ότι οι όποιες πράξεις και αποφάσεις τυχόν ληφθούν είναι πλημμελείς και άκυρες.
Καταγγέλλεται, μάλιστα, ότι η διοίκηση της ΦΕΕ, υπό τον Γιάννη Μυτιληναίο, προσπαθεί να συγκαλέσει συνεδριάσεις και να ληφθούν αποφάσεις του ΔΣ, παρότι δεν υπάρχει νόμιμη συγκρότηση αυτού και οι όποιες τυχόν αποφάσεις ληφθούν θα είναι άκυρες.
Όπως σημειώνεται, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών στο ΔΣ της ΦΕΕ έχουν παραιτηθεί από το 2016 και μάλιστα, επαναβεβαίωσαν την παραίτηση τους τον Δεκέμβριο του 2017. Βάσει του άρθρου 13, παρ. 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, το ΔΣ της ΦΕΕ θα μπορούσε να λειτουργεί χωρίς εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών για περίοδο έως και ενός τριμήνου. Ωστόσο, έχει ήδη παρέλθει πολύ μεγαλύτερο διάστημα.  
Επιπλέον, η εταιρεία επισημαίνει ότι από την ημέρα της εκλογής της, η διοίκηση Μυτιληναίου στη ΦΕΕ έχει προβεί σε σειρά παραβιάσεων των νόμων 4172/2013 και 4338/2015, στους οποίους βασίστηκε η ιδιωτικοποίηση του ιπποδρόμου, αλλά και σε ενέργειες που καταπατούν την αρχή της νομιμότητας και της ίσης μεταχείρισης. Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι με σειρά ενεργειών, η ΦΕΕ έχει υπερβεί το ρόλο και τις αρμοδιότητες που τις έχουν αποδοθεί μέσω του ισχύοντος νομικού πλαισίου, ενώ γίνεται λόγος για την ανάγκη αντιμετώπισης πιθανών φαινομένων σύγκρουσης συμφερόντων, ασυμβιβάστων ή της ταυτόχρονης ύπαρξης στο ίδιο πρόσωπο των ιδιοτήτων ελεγκτή και ελεγχόμενου.  
Τέλος, με γνώμονα την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και του κύρους της ιπποδρομιακής δραστηριότητας, η Ιπποδρομίες ΑΕ δηλώνει ξεκάθαρα την άρνησή της να νομιμοποιήσει τη λειτουργία του μη νόμιμα συγκροτημένου ΔΣ της ΦΕΕ, με την παρουσία των εκπροσώπων της στις συνεδριάσεις του.











www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης