Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αφήνουν αιχμές κατά επιχειρηματικών συμφερόντων σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη που απεργάζονται -για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη- σχέδιο νέας αποστασίας
Σαν τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το πλοίο όταν αυτό βουλιάζει μοιάζουν στελέχη και βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι οποίοι -με αφορμή τη συμφωνία της κυβέρνησης με την πΓΔΜ για το ονοματολογικό- εγκαταλείπουν το κόμμα ο ένας μετά τον άλλον.
Μετά την διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου, επειδή υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, ήρθε η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη ενώ είχε προηγηθεί η αποχώρηση της Μανταλένας Παπαδοπούλου η οποία είχε αναλάβει την οργάνωση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές.
Εξάλλου, λίγο μετά τη συμφωνία υπήρξαν μαζικές αποχωρήσεις στελεχών στη Βόρεια Ελλάδα ακόμα και την Κρήτη.
Βέβαια, ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος δεν είναι και… χθεσινός όχι μόνο είχε προετοιμάσει το έδαφος για τις αποχωρήσεις αλλά είχε «φωτογραφίσει» και τους… υπεύθυνους.
Ειδικότερα με αφορμή το επεισόδιο με την Έλενα Κουντουρά στα Χανιά αλλά και τις αποχωρήσεις πολλών στελεχών από το κόμμα, ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει: «Ο στόχος είναι ο εκφοβισμός που είχε σαν αποτέλεσμα στα Χανιά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης όπου ήταν παρούσα η υπουργός Τουρισμού, κ. Κουντουρά, να έχουμε ένα στημένο τηλεοπτικό σόου όπου με επικεφαλής τον πρώην κρατούμενο των φυλακών, κ. Παντελή Καπαρουδάκη, στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά και υπαλλήλων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου να γίνει μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κατά των ΑΝΕΛ, ενός κλίματος το οποίο θα οδηγούσε, όπως εκείνοι επιθυμούσαν, στο να φυλλορροήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη, βέβαια, προχώρησε ακόμα ένα βήμα «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένα τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ακόμα πιο μακριά όμως πήγε το Μέγαρο Μαξίμου βάζοντας στο κάδρο και τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τη Θεσσαλονίκη (σσ. τον Ιβάν Σαββίδη;;;).
«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας» δήλωνε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Λαζαρίδη.
Κοινή συνισταμένη βέβαια στις αιχμές που αφήνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι η επιχείρηση νέας αποστασίας…
Ένα όμως είναι σίγουρο: η κυβέρνηση έχει απομείνει με μόλις 152 (!) βουλευτές και συγκεκριμένα 145 από τον ΣΥΡΙΖΑ και 7 από τους ΑΝΕΛ, εκ των οποίων ο ένας ο κ. Ζουράρις, που κάθε άλλο παρά προβλέψιμος θεωρείται.
Όσον κι αν η κυβέρνηση -δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου- διαμηνύει ότι δεν τίθεται πρόβλημα κυβερνητικής πλειοψηφίας, το ερώτημα: «πόσο θα αντέξει ακόμα η κυβέρνηση;» παραμένει…
Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν και δεν υπάρχουν «ανοιχτά» θέματα στη Βουλή (καθώς τα προαπαιτούμενα πέρασαν και η συμφωνία με την πΓΔΜ θα αργήσει να έρθει), η κυβέρνηση έχει αρχίσει να είναι ξανά ασταθής, κάτι που αναμένεται να αφήσει τα σημάδια της και στην οικονομία.
«Η πολιτική σταθερότητα είναι μία από τις παραμέτρους όπου οι οίκοι αξιολόγησης δίνουν μεγάλη βαρύτητα.
Εξελίξεις σαν αυτή (σσ. μείωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας) που αυξάνουν το πολιτικό ρίσκο θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την περαιτέρω αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης καθώς περιορίζεται η προβλεψιμότητα της κυβερνητικής πολιτικής» δήλωσε στο Reuters κορυφαίος οικονομολόγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης