Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (πρόεδρος Ιράν): Δε θα ενδώσουμε στις πιέσεις του Trump - Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν για τις ενέργειές τους

Rouhani (πρόεδρος Ιράν): Δε θα ενδώσουμε στις πιέσεις του Trump - Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν για τις ενέργειές τους
Ο ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι η απόφαση του Trump να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία ήταν «η χειρότερη που θα μπορούσε να πάρει»
Σαφές μήνυμα έστειλε σήμερα (26/6) ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, τόσο προς τους πολίτες της χώρας όσο και προς τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη θα είναι σε θέση να χειριστή την οικονομική πίεση που θα φέρουν οι νέες κυρώσεις της Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, ο Rouhani πραγματοποίησε ομιλία η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση μία μέρα μετά τη συγκέντρωση εμπόρων έξω από το ιρανικό κοινοβούλιο, προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την απότομη πτώση της αξίας του εγχώριου νομίσματος.
Η Ουάσιγκτον αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή τις νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης μέσα στους επόμενους μήνες, γεγονός ωστόσο που δεν προκαλεί ανησυχία στον Rouhani.
«Ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση, δεσμεύομαι ότι οι βασικές ανάγκες των ιρανών θα καλυφθούν», τόνισε ο ιρανός πρόεδρος, ο οποίος εν συνεχεία πρόσθεσε ότι «έχουμε αρκετή ζάχαρη, σιτάρι και λάδι».
Παράλληλα, ο ίδιος χαρακτήρισε τις κυρώσεις των ΗΠΑ ως μέρος ενός «ψυχολογικού, οικονομικού και πολιτικού πολέμου», τονίζοντας μάλιστα ότι οι ΗΠΑ «θα πληρώσουν υψηλό τίμημα για τις ενέργειές τους».
«Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία ήταν η χειρότερη απόφαση που μπορούσε να πάρει», σχολίασε ο Rouhani σχετικά με την απόφαση του Trump, διευκρινίζοντας ότι «πλήττει την παγκόσμια φήμη της Αμερικής».
Ωστόσο, ο ιρανός πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι «οι ΗΠΑ δε μπορούν να νικήσουν το έθνος μας», καθώς και ότι «οι εχθροί μας δε μπορούν να μας γονατίσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης