Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι ξένοι μέτοχοι θα ζητήσουν αναβολή της ΓΣ του Ελλάκτωρα στις 29 Ιουνίου – Τι σχεδιάζουν οι διοικήσεις των τραπεζών;

Οι ξένοι μέτοχοι θα ζητήσουν αναβολή της ΓΣ του Ελλάκτωρα στις 29 Ιουνίου – Τι σχεδιάζουν οι διοικήσεις των τραπεζών;
Δεν αποκλείεται σύμφωνα με κορυφαία πηγή τις προσεχείς ημέρες και εφόσον υπάρξει αναβολή…οι τραπεζίτες να καλέσουν τους δύο αντιμαχόμενους πόλους και να τους παρουσιάσουν την πρόταση…των τραπεζών.
Οι ξένοι μέτοχοι θα ζητήσουν αναβολή της Γενικής Συνέλευσης του Ελλάκτωρα στις 29 Ιουνίου ώστε να αναλύσουν διεξοδικά τις δύο προτάσεις που έχουν υποβληθεί, να τις αξιολογήσουν και να πάρουν θέση.
Η πιθανότητα να γίνει ψηφοφορία για τις δύο επίμαχες προτάσεις των δύο αντιμαχόμενων πλευρών είναι πολύ περιορισμένη.
Οι δύο πλευρές εντείνουν την σύγκρουση τους εξέλιξη που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στους τραπεζίτες.
Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές είναι από την μια πλευρά ο Μπόμπολας και Κούτρας που κατέχουν 20,5% και από την άλλη οι αδερφοί Καλλιτσάντση που ελέγχουν το 17,5% του Ελλάκτωρα.
Το bankingnews είχε παρουσιάσει ποσοστά που δυνητικά μπορούν να κατέχουν οι δύο πλευρές 37% και 33% χωρίς να προσδιορίζει ακριβώς ποια πλευρά έχει πιο ακριβώς ποσοστό.
Με βάση νεότερες πληροφορίες αναθεωρούνται τα ποσοστά σε 32% με 34% χωρίς πάλι να προσδιορίζεται ποιος κατέχει τι…
Η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών χρήζει πολύ μεγάλης προσοχής και αποτελεί πλέον το νούμερο ένα ζήτημα που απασχολεί, χρηματιστήριο, τραπεζίτες και συνολικά την αγορά.
Στις 25 Ιουνίου η πλευρά Καλλιτσάντση κατηγόρησε την πλευρά Μπόμπολα και Κούτρα ότι παραπλανά τους επενδυτές και η σύγκρουση θα συνεχιστεί…
Σε αυτό το τοξικό περιβάλλον κατά την άποψη μας οι τράπεζες στην διαχείριση κρίσεων παίρνουν μηδέν…η ουδετερότητα δεν είναι λύση.
Οι τράπεζες έπρεπε να είχαν επιβάλλει λύση.
Εάν ήταν σήμερα ο Σάλλας και ο Κωστόπουλος θα είχαν συμφωνήσει το πλαίσιο δράσης και θα είχαν καλέσει τους δυο βασικούς πόλους στον Ελλάκτωρα να τα βρουν…
Όμως δεν αποκλείεται σύμφωνα με κορυφαίο τραπεζίτη τις προσεχείς ημέρες και εφόσον υπάρξει αναβολή…οι τραπεζίτες να καλέσουν τους δύο αντιμαχόμενους πόλους και να τους παρουσιάσουν την πρόταση…των τραπεζών.
Η πρόταση αυτή έχει νόημα γιατί πλησιάζει πολύ κοντά στην λογική…όμως δεν είναι βέβαιο ότι η λύση αυτή θα περάσει εάν οι τραπεζίτες δεν είναι διατεθειμένη να επιβάλλουν την πρόταση τους με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης