Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

WSJ: Η Ρωσία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη νοτιοδυτική Συρία, παραβιάζοντας την κατάπαυση πυρός

WSJ: Η Ρωσία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη νοτιοδυτική Συρία, παραβιάζοντας την κατάπαυση πυρός
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, τουλάχιστον πέντε άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τις αεροπορικές επιδρομές
Σε μία σειρά αεροπορικών επιδρομών στη Συρία φαίνεται ότι προχώρησε την Κυριακή (24/6) η Ρωσία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται στρατιωτικές πηγές από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει τη σχετικό δημοσίευμα, τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν επιδρομές στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, παρά το γεγονός ότι η περιοχή βρισκόταν υπό σύμφωνο κατάπαυσης πυρός με τις ΗΠΑ και την Ιορδανία.
Σύμφωνα με τις πηγές, τουλάχιστον πέντε άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς, ενώ παράλληλα καταστράφηκαν ένα νοσοκομείο και ένα κέντρο διάσωσης.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι ΗΠΑ προειδοποίησαν το συριακό καθεστώς να μην παραβιάσει τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός που επετέυχθη πριν από μερικούς μήνες με τη Ρωσία και την Ιρδονία, και η οποία αφορά τις επαρχίες Νταράα και Κουνέιτρα στη Συρία.
Ωστόσο, η πλευρά της Ουάσιγκτον δεν προτίθεται να εμπλακεί σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση μεταξύ των ανταρτών και του καθεστώτος Assad, καθώς οι ΗΠΑ έχουν ήδη ενημερώσει τους αντάρτες να μην αναμένουν στρατιωτική παρέμβαση εκ μέρους τους, σε περίπτωση επίθεσης.
Σημειώνεται ότι το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη ανησυχία του απέναντι στη σχετική είδηση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι παραμένει σε επαφή τόσο με τη ρωσική κυβέρνηση όσο και με την πλευρά των ανταρτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης