Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οριακή πτώση του επιχειρηματικού κλίματος για τον Ιούνιο 2018 - Στις 101,8 μονάδες ο δείκτης Ifo

Γερμανία: Οριακή πτώση του επιχειρηματικού κλίματος για τον Ιούνιο 2018 - Στις 101,8 μονάδες ο δείκτης Ifo
Τα αποτελέσματα για τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Οριακή επιδείνωση κατέγραψε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (25/6) στοιχεία του Ινστιτούτου Ifo, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται ελαφρώς κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo υποχώρησε στις 101,8 μονάδες, έναντι 102,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 101,9 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση κατέγραψε σημαντική πτώση, στις 105,1 μονάδες, έναντι 106 μονάδων των Μάιο του 2018, και έναντι προβλέψεων στις 105,6 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών, ο οποίος μετρά τις προοπτικές των επιχειρήσεων για τους επόμενου έξι μήνες, κατέγραψε άνοδο στις 98,6 μονάδες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 98 μονάδες.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ifo βασίζονται σε έρευνα που πραγματοποιείται σε 7.000 επιχειρήσεις στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στον κλάδο μεταποίησης, κατασκευών αλλά και χονδρικού και λιανικού εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης