Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Να διαμοιραστούν οι ευθύνες στην ΕΕ για το προσφυγικό - Να μην επιβαρύνονται οι χώρες υποδοχής

Τσίπρας: Να διαμοιραστούν οι ευθύνες στην ΕΕ για το προσφυγικό - Να μην επιβαρύνονται οι χώρες υποδοχής
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη, η λύση να μην αντιμετωπιστεί αποσπασματικά , καθώς οι μονομερείς λύσεις δεν λύνουν προβλήματα
«Το μεταναστευτικό δεν είναι μια πρόσκαιρη υπόθεση καθώς θα το αντιμετωπίζει η Ευρώπη για πολλά χρόνια ακόμη. Το μεγάλο δίλημμα είναι αν θα το αντιμετωπίσουμε μεμονωμένα ή θα το αντιμετωπίσουμε σαν ευρωπαϊκή πρόκληση», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της άτυπης μίνι συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό, (24/6).
«Εξέθεσα την άποψη ότι πρέπει να δούμε εξίσου σοβαρά την προστασία των συνόρων ΕΕ και την εξωτερική διάσταση της μεταναστευτικής κρίσης.
Η ΕΕ να προσανατολιστεί στον διαμοιρασμό της ευθύνης και όχι το βάρος να πέφτει στις χώρες υποδοχής», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Οι περισσότεροι στη σημερινή συνάντηση συμφωνούν με την πρώτη άποψη, ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Η κρίση δεν είναι συγκυριακή και πρόσκαιρη είπε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι δεν υπήρξε λύση σήμερα, καθώς η συζήτηση ήταν προπαρασκευαστική.
Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη, η λύση να μην αντιμετωπιστεί αποσπασματικά , καθώς οι μονομερείς λύσεις δεν λύνουν προβλήματα.
Το θέμα είναι αν η κρίση θα αντιμετωπιστεί ως ευρωπαϊκή συλλογική πρόκληση ή ως κρίση που αφορά αυτούς που τα συμπτώματα εμφανίζονται και κάθε χώρα θα αναζητεί ξεχωριστά εθνικές λύσεις, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι προσανατολίζονται ότι είναι ευρωπαϊκή κρίση, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι δεν υπήρξε λύση κατά τη σημερινή άτυπη σύνοδο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης